Διαφυλετική σχέση : Ενάντια στα κοινωνικά στερεότυπα και τον ρατσισμό
Η πραγματικότητα σε αυτού του είδους τη σχέση, είναι ιδιαζόντως δύσκολη για τους ανθρώπους που επιλέγουν να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους με έναν άνθρωπο που είναι από άλλο μέρος του πλανήτη
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Είμαστε όλοι άνθρωποι προφανώς. Δυστυχώς όμως ορισμένοι δε θέλουν να το καταλάβουν αυτό. Πηγαίνουν κόντρα στην ευτυχία ανθρώπων που έτυχε να αγαπηθούν και που έτυχε να είναι από άλλες ηπείρους, χώρες κλπ.
Μη δίνεις σημασία
Το να το πω εγώ ούσα λευκή, δυτική, Ευρωπαία και ετεροφυλόφιλη, με την «προνομιάρα» μου να μη δεχθώ ποτέ ρατσισμό στη Δύση για το χρώμα του δέρματός μου, είναι μια απλή κουβέντα σαφέστατα. Όμως δε θα μπορούσα να δώσω μια άλλη συμβουλή πέραν τούτης.
Όσο δίνεις σημασία, τόσο περισσότερο γιγαντώνεται και σωματοποιείται σε εσένα και τον σύντροφό σου το άγχος. Τόσο περισσότερο θα νιώθετε άσχημα και οι δύο. Καλύτερα να χρησιμοποιείς οποιαδήποτε σχόλια καθαρά και μόνο για την ενδυνάμωσή σας, την προσωπική σας ανάπτυξη και την ευημερία της σχέσης σας.
Πότε να δίνεις σημασία
Όταν τα σχόλια πλέον έχουν γίνει κυριολεκτικά απειλητικά απέναντί σου σε εσένα και στον σύντροφό σου, τότε θα πρέπει άμεσα να μιλήσεις με τις Αρμόδιες Αρχές και γιατί όχι να κάνεις μια καταγγελία.
Επειδή ο άλλος νιώθει περήφανος για έναν παντελώς ασήμαντο λόγω (όπως ότι κατάγεται από μια συγκεκριμένη χώρα) δεν του δίνει το δικαίωμα να σου λέει την «αποψάρα» του σχετικά με ποιον θα είσαι εσύ.
Πρέπει αυτά τα φαινόμενα ρατσισμού και μισαλλοδοξίας να μείνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αρκετά!
Οι κοντινοί σου άνθρωποι δεν εγκρίνουν
Λες και μιλάμε για ερευνητική εργασία σε πανεπιστημιακό και μεταδιδακτορικό επίπεδο. Έλεος. Το δικό τους «δεν εγκρίνεται», (θα) είναι και το δικό σου «δεν εγκρίνεστε»!
Μη σκεφτείς καμία στιγμή ενοχικά, επειδή κάποιοι δε νιώθουν άνετα με την απόφασή σας να είστε μαζί. Πρόβλημά τους. Αυτό δε σημαίνει ότι θα έπρεπε εσύ και φυσικά ο σύντροφός σου να οικειοποιηθεί το όλο πρόβλημα.
«Μα τι θα πει ο κόσμος;»
Και τι σε νοιάζει; Ο κόσμος να δίνει έμφαση στα του οίκου του. Να συμπεριφέρεται καλύτερα στον διπλανό του, να …«αγαπά αλλήλους», τι όχι; Αυτό δε θα έπρεπε να κάνει ο κόσμος;
Ό,τι και να πούνε είναι εκείνοι και είστε εσείς. Χαρείτε τον έρωτά σας και μη σας νοιάζει καν τι θα πει ο καθένας που έχει τόσα κόμπλεξ και τα «εκτοξεύει» στην ευτυχισμένη σχέση του καθενός.
Θέλει δύναμη
Περισσότερη για το άτομο που βιώνει συστημικά ρατσισμό λόγω χρώματος ή άλλης καταγωγής. Μην ξεχνάς ότι πάνω από όλα εσύ έχεις το «προνόμιο» κοινωνικά να μη βιώσεις την ίδια διάκριση με αυτόν. Μπες στη θέση του. Πόσο ενοχικά ή και άσχημα θα νιώθει που το περνάς μαζί του όλο αυτό.
Η κοινωνία προχωράει και προοδεύει αρκετά. Σειρά είναι λοιπόν στον έρωτα μεταξύ δύο ανθρώπων ανεξαρτήτως, χρώματος, εθνότητας, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού και πολιτικών «πιστεύω», να αναδείξει το νόημά του, που είναι η αγάπη, η αλληλοκατανόηση και ο σεβασμός.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις