Σκουρλέτης στο MEGA: Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε λουκέτα και απολύσεις
«Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν κάνει αυτά που θα έπρεπε στην παρούσα συγκυρία για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις μιας κρίσης που θα είναι έντονη», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης
- Αφαιρούν τα αντικλεπτικά και αρπάζουν τα ρούχα στα καταστήματα - Βίντεο ντοκουμέντο
- Σύλληψη Ικάρων έξω από την Αγία Σοφία – Ύψωσαν την ελληνική σημαία
- Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για τον ιό mpox - 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα
- Χιονοθύελλα φέρνει χάος στα Βαλκάνια - Κροατία, Βοσνία, Σλοβενία δοκιμάζονται από την κακοκαιρία
Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης για τις πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες.
Για τη χθεσινή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και τη νύξη του τελευταίου για πρόωρες εκλογές, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως αυτό θα είναι απόφαση του πρωθυπουργού, ωστόσο το φλέγον ζήτημα και αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η πραγματικότητα της οικονομίας.
«Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν κάνει αυτά που θα έπρεπε στην παρούσα συγκυρία για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις μιας κρίσης που θα είναι έντονη», δήλωσε και πρόσθεσε πως «αντιθέτως, έχει υιοθετήσει μια λογική που μαθηματικά οδηγεί σε πολλά λουκέτα και χιλιάδες απολύσεις».
Η άποψη που επικρατεί στην αγορά και τον κύκλο των επιχειρηματιών, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, είναι η απελπισία και τα συσσωρευμένα χρέη, καθώς επίσης και η έλλειψη αγοραστικής δύναμης από πλευράς εργαζομένων.
«Γιατί, αφού διαπιστωμένα υπάρχουν τα χρήματα, δε διοχετεύονται στοχευμένα στο να διατηρηθούν στη ζωή οι επιχειρήσεις και να συντηρηθεί ως ένα βαθμό η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων», αναρωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης.
Ο ίδιος έδωσε απάντησε στο ερώτημά του λέγοντας πως «η κυβέρνηση έχει συμβιβαστεί με μια ιδέα ότι αυτή η κρίση, αφήνοντας την αγορά να ισορροπήσει από μόνη της, θα λειτουργήσει ως μια αναδιάρθρωση για να πετάξει έξω τους πιο αδυνάμους κρίκους».
Μίλησε ακόμα για τις τράπεζες υποστηρίζοντας πως «εάν χρειαστεί να ξαναχρηματοδοητθούν με δημόσιο χρήμα, τότε είναι αυτονόητο και επιβεβλημένο, αντίστοιχα να μεταβληθεί η μετοχική του σύνθεση και να καταλάβει το δημόσιο το αντίστοιχο ποσό των μετοχών που του αναλογεί».
«Γιατί να μην υπάρχει ένας ισχυρός δημόσιος πυλώνας ανάμεσα στις συστημικές τράπεζες; Μπορούμε να ασκήσουμε μια σωστή αναπτυξιακή πολιτική αν δεν υπάρχει η παρουσία μιας δημόσιας τράπεζας που να καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού σε ένα βαθμό;», αναρωτήθηκε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις