Μήνυμα Δένδια: Τα κυριαρχικά δικαιώματά μας αναγνωρίζονται εμπράκτως
Ιστορική στιγμή και μείζονος σημασίας εξέλιξη για τα εθνικά συμφέροντα χαρακτηρίζει τη συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας, την οποία υπέγραψε στην Αθήνα με τον ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας
- Υπό κράτηση η Ειρήνη Μουρτζούκου – Την Παρασκευή στο αυτόφωρο για συκοφαντική δυσφήμηση
- Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας η πισίνα στο ακίνητο του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες
- Ο Ρίτσαρντ Γκιρ θυμάται την πρώτη του συνάντηση με την Τζούλια Ρόμπερτς με αφορμή το «Pretty Woman»
- «Καλπάζουν» οι τιμές του φυσικού αερίου
Ιστορική στιγμή και μείζονος σημασίας εξέλιξη για τα εθνικά συμφέροντα χαρακτηρίζει τη συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας, την οποία υπέγραψε στην Αθήνα με τον ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Δένδιας σημειώνει πως μία εκκρεμότητα τεσσάρων και πλέον δεκαετιών έκλεισε με εξαιρετικά θετικό τρόπο, χάρη στη συστηματική δουλειά που προηγήθηκε και υπογραμμίζει: «Η Ελλάδα μεγαλώνει. Γίνεται πιο ισχυρή και αποδεικνύει ότι το δίκαιο των θέσεών της, ταυτισμένο με το Διεθνές Δίκαιο, μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη».
Η συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας, την οποία είχα την τιμή να υπογράψω με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Λ. Ντι Μάιο, ήταν μια ιστορική στιγμή και μια μείζονος σημασίας εξέλιξη για τα εθνικά συμφέροντα.
— Nikos Dendias (@NikosDendias) June 13, 2020
Εστιάζοντας στη συμφωνία, ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει πως επιβεβαιώνει το δικαίωμα των νησιών μας σε θαλάσσιες ζώνες, καθώς και τη μέση γραμμή της συμφωνίας του 1977 για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας.
Διαμηνύει, επίσης, πως τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στην περιοχή αναγνωρίζονται εμπράκτως, ενώ είναι αυτονόητη η σημασία της αναφοράς, μέσω της Κοινής Γνωστοποίησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο δικαίωμα επέκτασης της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.
Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην περιοχή αναγνωρίζονται εμπράκτως, ενώ είναι αυτονόητη η σημασία της αναφοράς, μέσω της Κοινής Γνωστοποίησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο δικαίωμα επέκτασης της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.
— Nikos Dendias (@NikosDendias) June 13, 2020
Καταληκτικά, ο κ. Δένδιας αναφέρει πως αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος, που συνειδητά έχει επιλέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Η οδός της καλής γειτονίας, αλλά και της προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων» υπογραμμίζει.
- Ουκρανία: Ρωσία και ΗΠΑ μάχονται για το πλεονέκτημα εν όψει της επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ
- ΙΟΒΕ:Μείζον εθνικό πρόβλημα η μείωση και γήρανση του πληθυσμού – Αρνητικό το φυσικό ισοζύγιο σε 13 περιφέρειες
- Φαντασιώσεις, αποδράσεις και έρωτας: Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο άλμπουμ της Lady Gaga πριν κυκλοφορήσει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις