ΔΝΤ : Κίνδυνος φτώχειας για 100 εκατ. ανθρώπους
Την άποψη ότι τα κράτη θα πρέπει να ενισχύσουν περαιτέρω τις πληγείσες οικονομίες τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις του κοροναϊού εξέφρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
- Σαρωτικοί έλεγχοι για το αφορολόγητο των γονικών παροχών
- Η Μπιγιονσέ έπαθε... Πάμελα Άντερσον και το διαδίκτυο έχασε το μυαλό του
- Όλη η αλήθεια για τον ξυλοδαρμό της 41χρονης που χαροπαλεύει – Βίντεο «καίει» τον δράστη
- Ακρόαση Τζιτζικώστα: «Βγάλτε τον έξω» φώναζε η Βόζεμπεργκ όταν επιχείρησε να ρωτήσει ο Παπαδάκης
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα παρουσίασε νέες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες εγκυμονεί κίνδυνος φτωχοποίησης μεγάλου αριθμού ανθρώπων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που επέφερε ο ιός.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters, η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε χθες ότι οι κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο έχουν ξοδέψει 10 τρισ. δολ. για δράσεις δημοσιονομικής πολιτικής, ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Ωστόσο, επισημαίνει ότι απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες για να επιτευχθεί αυτό.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ παρουσίασε νέες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες εγκυμονεί κίνδυνος φτωχοποίησης μεγάλου αριθμού ανθρώπων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που επέφερε ο ιός.
Ετσι, κατά την ίδια, έως και 100 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να οδηγηθούν στην απόλυτη ένδεια ως αποτέλεσμα της κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να δρομολογηθούν περισσότερες δαπάνες, οι οποίες θα αποτρέψουν τις απώλειες θέσεων εργασίας αλλά και την αύξηση της ανισότητας.
Για να επιτευχθεί η ανάκαμψη των κρατών οι επενδύσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στη βελτίωση της πρόσβασης του κόσμου στην υγειονομική περίθαλψη και στην εκπαίδευση και σε πολιτικές που θα βοηθήσουν στην προστασία του κλίματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Τράπεζα και ο ΟΟΣΑ έχουν κάνει λόγο για την βαθύτερη ύφεση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ΔΝΤ αναμένεται να αναθεωρήσει τις προβλέψεις του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας στις 24 Ιουνίου. Τον Απρίλιο η εκτίμηση ήταν για 3% συρρίκνωση του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2020.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις