Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία πιθανόν να ζητήσουν δάνειο από τον ESM τον Ιούλιο
Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία φέρεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο δανεισμού από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), στο πλαίσιο δανεισμού από το «Ταμείο Ανάκαμψης» της Κομισιόν, ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία φέρεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο δανεισμού από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), στο πλαίσιο δανεισμού από το «Ταμείο Ανάκαμψης» της Κομισιόν, ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού.
Όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, η ιταλική κυβέρνηση ενδέχεται μέχρι τα τέλη Ιουλίου να προσφύγει στον ESM ώστε να δανειστεί χρήματα από το λεγόμενο «Ταμείο Ανάκαμψης» της Κομισιόν.
Ωστόσο, θα λάβει την οριστική απόφασή της μετά την Σύνοδο Κορυφής της 9ης Ιουλίου, αφού επιζητά μεγαλύτερη σαφήνεια και επί των διαπραγματεύσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, μέσα στο Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση συγκάλεσε Εθνική Διαβούλευση για την οικονομική ατζέντα και την πρόσβαση στα κοινοτικά κεφάλαια.
Στη διαβούλευση έλαβε μέρος και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η οποία φέρεται να παρότρυνε την Ιταλία να εστιάσει σε πέντε προτεραιότητες στη μεταρρυθμιστική ατζέντα της: 1) περιορισμό της γραφειοκρατίας, 2) αποτελεσματικότητα των επενδύσεων, 3) φορολογική μεταρρύθμιση και είσπραξη φόρων, 4) χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου με στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, 5) αντιμετώπιση περιφερειακών ανισοτήτων.
Ακολουθούν Ισπανία και Πορτογαλία
Την ίδια τακτική αναμένεται να ακολουθήσουν η Ισπανία και η Πορτογαλία, καθώς πιστεύουν πως έτσι θα αποφευχθεί το «στίγμα» που θα έφερε μία χώρα, εάν ήταν η μόνη που κατέφευγε στον ESM.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις