Επίθεση με βιτριόλι: Ποια είναι τα επτά νέα στοιχεία που μελετά η ΕΛ.ΑΣ
Τα «θετικά» σχόλια της 34χρονης για την ύποπτη, οι υποκλοπές από την ΕΛ.ΑΣ συνομιλιών της κατηγορούμενης, οι φόβοι για απονενοημένο διάβημα στη ΓΑΔΑ, τα μυστικά των αναζητήσεων στο Ιντερνετ και οι συγκρίσεις των ηχητικών ντοκουμέντων. Το άγνωστο παρασκήνιο.
«Είναι γνωστή μου. Είχαμε λίγες προστριβές στο facebook. Δεν την θεωρώ ύποπτη…».
Σε αυτή την «απαλλακτική» αναφορά είχε προχωρήσει η 34χρονη Ιωάννα – θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι – σε συνομιλία που είχε την Παρασκευή 5 Ιουνίου με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, που της υπέβαλαν ερωτήσεις σχετικά με την 35χρονη – ήδη κατηγορούμενη – για την αποτρόπαια επίθεση της 20ης Μαΐου στην Καλλιθέα.
Στη δικογραφία της υπόθεσης θα ενταχθούν το επόμενο 48ωρο τα προϊόντα από υποκλοπές συνομιλιών της 35χρονης το τελευταίο εξαήμερο προ της σύλληψής της, αφού οι αστυνομικοί για να εξιχνιάσουν την υπόθεση κατέγραφαν τις τηλεφωνικές επαφές της.
Στο στόχαστρο των αστυνομικών είναι και το «ιστορικό» των αναζητήσεων της 35χρονης στο διαδίκτυο προκειμένου να βρεθεί πότε αναζήτησε και πώς βρήκε το βιτριόλι και κυρίως πώς πληροφορήθηκε τα τρικ (με κλειστά κινητά και τηλεκάρτες) για την εξάλειψη των ιχνών της. Ο 40χρονος άντρας που φέρεται ότι ήταν το «μήλον της έριδος», σύμφωνα με τις εμμονές της 35χρονης, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι όχι μόνο δεν είχε κάποιον ισχυρό δεσμό με την κατηγορούμενη, αλλά ούτε καν είχε καταγράψει το όνομά της στη συσκευή του.
Η ΕΛ.ΑΣ ειδοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο ότι η κατηγορούμενη για τη ρίψη του βιτριολιού ίσως επιχειρούσε να αυτοκτονήσει στην ΓΑΔΑ, γι’ αυτό και τις τελευταίες ώρες είναι συνεχώς υπό παρακολούθηση από ψυχολόγους.
«Το Βήμα» παρουσιάζει σειρά νέων στοιχείων για τη δραματική υπόθεση με τον σοβαρό τραυματισμό, στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα, της 34χρονης λογίστριας από ρίψη καυστικού υγρού, για την οποία ήδη κατηγορείται 35χρονη υπάλληλος δικηγορικού γραφείου.
Πρώτον: Οι αστυνομικοί, στις 3 Ιουνίου, είχαν ανακαλύψει – μέσω της ανάλυσης της τηλεκάρτας – ότι η 35χρονη που συνελήφθη προ πενθημέρου, ήταν αυτή που πραγματοποίησε τις κλήσεις προς την εταιρεία ραδιοταξί κι αυτή που φέρεται ότι έριξε το βιτριόλι στη λογίστρια. Την Παρασκευή, 5 Ιουνίου, έσπευσαν στο Θριάσιο νοσοκομείο για να ρωτήσουν την τραυματισμένη Ιωάννα για την εν λόγω γυναίκα. Φροντίζοντας όμως να συμπεριλάβουν στο ερωτηματολόγιο και άλλες γυναίκες προκειμένου να μην αντιληφθεί κανείς ότι η 35χρονη ήταν η βασική ύποπτη και να μην υπάρξει σχετική κρίσιμη «διαρροή». Εκπληκτοι οι αστυνομικοί άκουσαν την άτυχη Ιωάννα ν’ αναφέρεται με καλά λόγια για τη «φίλη» της και να μνημονεύει σε χαμηλούς τόνους την μικρή προστριβή τους μέσω Facebook και την οποία θεωρούσε πλέον ως «άνευ σημασίας»!
Δεύτερον: Η ΕΛ.ΑΣ είχε θέσει υπό τηλεφωνική παρακολούθηση την 35χρονη από τις 6 Ιουνίου και θα παρουσιάσει εντός των επομένων ωρών τα δεδομένα από αυτές τις υποκλοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της τηλεφωνικής παρακολούθησής της η 35χρονη δεν έχει προχωρήσει σε αναφορές για την επίθεση με το βιτριόλι ενώ χρησιμοποιούσε τις διαδικτυακές εφαρμογές (Viber κλπ) συνομιλιών. Από το σύνολο των παρακολουθήσεων τις τελευταίες ημέρες της 35χρονης δεν προέκυψε ότι την απασχολούσε πια το συμβάν της Καλλιθέας. Ομως στους αστυνομικούς ανέφερε ότι «παρακολουθούσε την υπόθεση από τα ΜΜΕ γιατί η 34χρονη ήταν γνωστή της κι είχε γενικό ενδιαφέρον».
Τρίτον: η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να απομόνωσε από αυτές τις υποκλαπείσες συνομιλίες δείγμα φωνής της 35χρονης προκειμένου να συγκριθεί με τις ηχογραφημένες συνομιλίες της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι όταν κάλεσε το ραδιοταξί για να την περιμένει κοντά στο σημείο της επίθεσης στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπάρχει πλήρης ταυτοποίηση, γεγονός που αποδίδεται όμως σε τεχνικό θέμα και στη «φύση» αυτής της εξέτασης από τις οποίες δεν προκύπτουν βέβαια αποτελέσματα. Σύμφωνα με επιπρόσθετες πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ στις διαδοχικές επισκέψεις στην 34χρονη στο Θριάσιο νοσοκομείο -πολλές από τις συνομιλίες δεν αποτυπώθηκαν σε επίσημη κατάθεση- είχαν ζητήσει από την Ιωάννα να ακούσει το ηχητικό ντοκουμέντο από την κλήση τυ ραδιοταξί, όμως εκείνη δεν είχε αναγνωρίσει τη φωνή.
Τέταρτον: Από την εξέταση του 40χρονου, υπευθύνου διαδικτυακού τόπου, που «διεκδικούσε» η 35χρονη, προέκυψαν νέα στοιχεία που καταδεικνύουν περαιτέρω ότι η αιτία της φρικιαστικής επίθεσης είναι… ανύπαρκτη κι όλα ήταν ζήτημα πιθανόν της εμμονής της 35χρονης κατηγορούμενης. Από την εξέταση προέκυπτε ότι ο συγκεκριμένος άντρας αδιαφορούσε επιδεικτικά ή είχε ξεχάσει τις γυναίκες οι οποίες «πρωταγωνιστούν» στην υπόθεση. Οπως ανέφερε ο ίδιος δεν ήθελε οποιαδήποτε δέσμευση με την 35χρονη αλλά ούτε και με άλλες γυναίκες που είχε παράλληλες σχέσεις, δεν είχε καταγεγραμμένο το κινητό της κι αδιαφορούσε μονίμως σε παρακλήσεις της να «έρχεται σπίτι του, να τον φροντίζει στην καθημερινότητά του». Μιλώντας για λίγες συναντήσεις που είχαν ύστερα από συνεννοήσεις μόνο μέσω social media. Συμπληρώνοντας ότι λόγω της γενικότερης αποστασιοποίησής του σχεδόν είχε ξεχάσει τη «διαδικτυακή» προστριβή των γυναικών αλλά και δεν ήξερε ότι η 34χρονη Ιωάννα ήταν αυτή που είχε δεχθεί το βιτριόλι στην Καλλιθέα!
Πέμπτον: Το εντυπωσιακό στοιχείο που ανακύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης είναι ότι ένα ‘like» στο Facebook δεν ήταν μόνο η ασήμαντη αιτία της παλαιότερης «ρήξης» της 35χρονης κατηγορουμένης με την άτυχη Ιωάννα που οδήγησε στη δραματική επίθεση στην Καλλιθέα. Από την κατάθεση που έδωσε ο 30χρονος μέχρι πρότινος σύντροφος της Ιωάννας προέκυπτε ότι κι εκείνος είχε έλθει σε σύγκρουση μαζί της λίγα 24ωρα πριν την επίθεση εναντίον της, πάλι για ένα «like» άλλου άντρα στο Facebook. Μάλιστα αυτό το επεισόδιο με το πρώτο διαδικτυακό ‘like» που μνημόνευσε στην πρώτη κατάθεση ο 30χρονος, είχε απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την ΕΛ.ΑΣ ότι σχετίζεται μέσω άλλων προσώπων, με το τραγικό συμβάν της Καλλιθέας. Για να διαπιστωθεί αργότερα ότι η επίθεση ήταν τελικώς για… άλλο, προγενέστερο δείγμα ηλεκτρονικής ευαρέσκειας.
Εκτον: Η ΕΛ.ΑΣ έχει βασικό στόχο να προχωρήσει σε ανάλυση των διαδικτυακών αναζητήσεων της 35χρονης προκειμένου να πληροφορηθεί πώς έμαθε τα «κόλπα» να εξαϋλώνει τα ίχνη της με χρήση τηλεκάρτας, κλειστά κινητά κλπ., αλλά και πότε και πώς βρήκε το βιτριόλι. Μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί μετά βεβαιότητας ότι είχε προχωρήσει στην αναζήτηση της περούκας που χρησιμοποίησε, την περίοδο 6-9 Μαΐου, δηλαδή περίπου 10 ημέρες προ της επίθεσης.
Εβδομον: Σύμφωνα με πληροφορίες και τα τελευταία 24ωρα η 35χρονη επιμένει στην αρνητική στάση της, για την εμπλοκή της στην επίθεση. Ο νομικός εκπρόσωπός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέφερε στο «Βήμα» ότι «υπάρχει σειρά ερωτημάτων που ελπίζω να απαντηθούν είτε κατά την επικείμενη απολογία της είτε κατά την πορεία της ανακρίσεως». Ομως, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν προληπτικά μέτρα για τη συνεχή παρακολούθηση της 35χρονης από ψυχολόγους στη διάρκεια της παραμονής της στα γραφεία της ΓΑΔΑ ύστερα από πληροφορίες που της δόθηκαν ότι η ύποπτη αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο απονενοημένο διάβημά της «ύστερα από αυτό που συνέβη», όπως χαρακτηριστικά φέρεται να είπε.
- Μαγδεμβούργο: Φουντώνει η οργή κατά των γερμανικών αρχών για το μακελειό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Οδηγός επιβίωσης στην πολυκατοικία
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ… διαβεβαίωσε ότι ο Μασκ δεν μπορεί να γίνει Πλανητάρχης
- Super Μπάλα Live: Τα όργια της διαιτησίας αλλοιώνουν το πρωτάθλημα
- Υπερθέαμα: Δείτε γκολ και highlights από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (vids)
- Περισσότερα από 3.100 παιδιά ιθαγενών Αμερικανών πέθαναν σε οικοτροφεία στις ΗΠΑ