Στα ασυνόδευτα παιδιά της Μόριας η «δωρεά Μικρούτσικου» – Πώς κατανεμήθηκαν τα 33.074 ευρώ αντί στεφάνων
Ολοκληρώθηκε η παροχή βοήθειας της Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» στα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα της Μόριας. Μια βοήθεια που στηρίχτηκε στις εισφορές, αντί στεφάνων, στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου
Ολοκληρώθηκε η παροχή βοήθειας της Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» στα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα της Μόριας. Μια βοήθεια που στηρίχτηκε στις εισφορές, αντί στεφάνων, στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου.
Το σύνολο των εισφορών ανήλθε σε 33.075,33. Ποσό που εξ ολοκλήρου διατέθηκε ως εξής:
– Για εξοπλισμό εγκαταστάσεων (πλυντήρια, στεγνωτήρια, ηλιακός θερμοσίφωνας, βραστήρας, ψυγειοκαταψύκτης, κάλυψη μεγάλης τέντας ΚΥΤ) 4.466,81.
– Για είδη ένδυσης (εσώρουχα, κάλτσες, κουβέρτες, αδιάβροχα, παπούτσια ) 10.333,74.
– Για φάρμακα και είδη υγιεινής 352,12.
– Για συμπλήρωση διατροφής 17.917,60
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» οι παραπάνω δαπάνες «αφορούν κυρίως τα 350 παιδιά των δύο πτερύγων του ΚΥΤ Μόριας και κατά δεύτερο λόγο τα εκτός ΚΥΤ ασυνόδευτα, τα οποία είναι δύσκολα προσβάσιμα. Οι δαπάνες έγιναν με φειδώ και πάντα σε συνεννόηση με το αρμόδιο προσωπικό».
Η Συνύπαρξη εκφράζει ακόμη μια φορά την ευγνωμοσύνη της προς την οικογένεια του αξέχαστου Θάνου για τη μεγαλοψυχία της και προς τους εκατοντάδες δωρητές/τριες που ανταποκρίθηκαν γενναιόδωρα στην προτροπή της.
Η «’δωρεά Μικρούτσικου’ αποτέλεσε τον κύριο μεταξύ των άλλων πόρο της Συνύπαρξης αυτό το οδυνηρό εξάμηνο του 2020. Ενέπνευσε πολλούς φίλους καλής πίστης να δείξουν ανάλογο ενδιαφέρον και έτσι μπορέσαμε να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο την υποστήριξη στα ασυνόδευτα. Μας έδωσε το κουράγιο να συνεχίσουμε τις δράσεις μας για την στοιχειώδη υλική και ψυχολογική στήριξη των παιδιών όσο αυτά εξακολουθούν να διαβιούν σε συνθήκες απαξίωσης και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε τα ασυνόδευτα να μεταφερθούν το γρηγορότερο και μέχρι το τελευταίο σε κατάλληλες δομές της ενδοχώρας» αναφέρει η ανακοίνωση της Κίνησης.
- Σύρος: Στήριξη σε 100 παιδιά και τις οικογένειές τους
- Φουρνιέ: «Περιμένουμε μία δύσκολη μάχη με την Παρτιζάν – Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις εκεί»
- Αγωνία για την 16χρονη Λόρα – Βίντεο ντοκουμέντο από την άφιξή της στην Αθήνα
- Ο εισαγγελέας της Νότιας Κορέας ζητά την θανατική ποινή για τον πρώην πρόεδρο Γιουν
- Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: «800 εκατ. από 64 δράσεις ΕΣΠΑ για ΜμΕ, μηδέν ευρώ δαπάνη – Είναι σκοπιμότητα, όχι ανικανότητα
- Διαβατήρια: Τα πιο ισχυρά του κόσμου το 2026 – Πού βρίσκεται η Ελλάδα
- Τζόλης: «Θέλω να παίξω σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα ή η Λίβερπουλ»
- Μεγάλη νίκη για την Google – Η Apple επέλεξε το Gemini για το αναβαθμισμένο Siri
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)


















































![Βόλος: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/a2-4-1200x776-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442