Με τον βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές του επιστρέφει στην Αθήνα ο Πανιώνιος, με τους Κυανέρυθρους να στέκονται όρθιοι στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα (0-0) και να παίρνουν έναν πολύτιμο πόντο στη μάχη που δίνουν για την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα.

Η ομάδα του Βόκολου μάλιστα μάλιστα θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη, καθώς στο πρώτο ημίχρονο είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες, αλλά και ένα δοκάρι με τον Λυμπεράκη, ενώ στο 90′ ο Γρίβας έχασε το… άχαστο και την ευκαιρία να δώσει στους φιλοξενούμενους τη μεγάλη νίκη. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0 και να παίρνουν από έναν πόντο.

Με αυτό τον πόντο ο Πανιώνιος έφτασε τους 15 πόντους και μείωσε στους τρεις πόντους τη διαφορά από την προτελευταία Ξάνθη, ενώ βρίσκεται επίσης στο -5 από τον Παναιτωλικό, που κέρδισε εντός έδρας την ΑΕΛ. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα της Νέας Σμύρνης αγωνίζεται στην Λαμία (22/6), ενώ ο Αστέρας υποδέχεται στην Τρίπολη τον Ατρόμητο (21/6).

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε την εστία του Αστέρα μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Τσιλούλης έκανε το γύρισμα στον Λυμπεράκη, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 6’ ο Αστέρας έκανε την πρώτη του τελική στο παιχνίδι. Ο Λουίς Φερνάντεθ σούταρε, αλλά ο Κότνικ απέκρουσε. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ, αλλά το μακρινό σουτ του Λυμπεράκη σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου. Η μπάλα μάλιστα μετά το δοκάρι βρήκε στην πλάτη του πορτιέρο του Αστέρα και βγήκε κόρνερ.

Στο 17’ ήταν σειρά του Αστέρα Τρίπολης να φτάσει κοντά στο γκολ, αλλά και πάλι η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Λουίς Φερνάντεθ έπιασε την κεφαλιά, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Κότνικ. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Λεωνίδα Βόκολο στο 35’ να κάνει αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας τον Δούμτσιο στη θέση του Εμμανουηλίδη που αισθάνθηκε ενοχλήσεις. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου  το παιχνίδι πήρε και πάλι φωτιά, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία μεγάλη ευκαιρία. Στο 41’ ο Μουνάφο έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Κότνικ απογειώθηκε και απέκρουσε. Δύο λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος απείλησε με τον Τσιλούλη. Ο άσος των φιλοξενούμενων πέρασε τους Λουίς Φερνάντεθ και Ματρικάρντι, σούταρε, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε με υπερένταση. Ετσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν πολλά λάθη και οι φάσεις στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Η μεγαλύτερη μάλιστα ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στις καθυστερήσεις του αγώνα και άνηκε στον Πανιώνιο. Ο Μακσίμοβιτς έκανε τη σέντρα, ο Γρίβας προσπάθησε να σκοράρει από τη μικρή περιοχή, αλλά δεν βρήκε την μπάλα. Οι Κυανέρυθροι έμειναν με το «αχ», με τον διαιτητή να σφυρίζει τη λήξη του αγώνα και τους φιλοξενούμενους να χάνουν την ευκαιρία να πάρουν μια τεράστια νίκη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ματρικάρντι, Πασαλίδης, Τασουλής – Μουνάφο (58’Μπόρχα Φερνάντεθ), Βαλιέντε, Μαρκ Φερνάντεθ (60’Τζίμας), Λουίς Φερνάντεθ (81’Κρέσπι), Ντέλετιτς (60’Ριέρα), Μπαράλες.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Ρέντζας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς – Παπανικολάου, Κόρμπος, Οικονομίδης (57’Μιλόγεβιτς), Εμμανουηλίδης (35’Δούμτσιος), Τσιλούλης (79’Μακσίμοβιτς), Λυμπεράκης (79’Γρίβας).