Η Γερμανία εναντιώνεται στις νέες κυρώσεις από πλευράς ΗΠΑ αναφορικά με την κατασκευή του Nord Stream 2
Η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι «κατέγραψε μετά λύπης της» τα σχέδια των ΗΠΑ να διευρύνουν τις κυρώσεις που επιβάλλουν εναντίον τού υπό κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη γερμανική αγορά
- Πώς θα λάβουν προσαύξηση στη σύνταξη οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι
- Ναζιστική συγκέντρωση σε παράσταση για την Άννα Φρανκ στις ΗΠΑ - Κρατούσαν σημαίες με αγκυλωτούς σταυρούς
- Αυτή ήταν η τελευταία καταχώρηση της βασίλισσας Ελισάβετ στο ημερολόγιό της λίγο πριν πεθάνει
- Μηνύματα ή κλήσεις: Τι προτιμάει η Gen Z;
Η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι «κατέγραψε μετά λύπης της» τα σχέδια των ΗΠΑ να διευρύνουν τις κυρώσεις που επιβάλλουν εναντίον τού υπό κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη γερμανική αγορά.
«Οι νέες κυρώσεις θα αποτελούσαν σοβαρή ανάμειξη στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια και στην εθνική κυριαρχία (των χωρών-μελών) της ΕΕ» υπογραμμίζεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ που βάζουν στο στόχαστρο το έργο της κατασκευής του Nord Stream 2 υιοθετήθηκαν αρχικά στα τέλη του 2019 και καθυστέρησαν την ολοκλήρωσή του, που κανονικά θα καταγραφόταν στα τέλη της περασμένης χρονιάς.
Το πακέτο των κυρώσεων επιτρέπει στην κυβέρνηση του Τραμπ να στρέφεται εναντίον των πλοίων που εγκαθιστούν τις σωληνώσεις στη Βαλτική Θάλασσα και όλων των αλλοδαπών οι οποίοι συμβάλλουν στο έργο.
Αυτόν το μήνα γερουσιαστές που ανήκουν και στα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα των ΗΠΑ κατέθεσαν νέο νομοσχέδιο, το οποίο, μεταξύ άλλων, επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων σε εταιρείες οι οποίες διαθέτουν πλοία για άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με το έργο, για παράδειγμα σκάφη που συμμετέχουν στη διάνοιξη υποθαλάσσιων τάφρων για την εγκατάσταση των σωληνώσεων.
Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι ο νέος αγωγός θα αυξήσει την εξάρτηση της ΕΕ από το ρωσικό φυσικό αέριο, ανησυχία που συμμερίζονται η Ουκρανία και κάποια κράτη-μέλη, όπως η Πολωνία.
Η Μόσχα αντιτείνει πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποπειράται να εμποδίσει το έργο, ώστε να εξασφαλίσει πως αμερικανικές εταιρείες που πωλούν φυσικό αέριο θα αυξήσουν τις εξαγωγές στην αγορά της ΕΕ σε τιμές πολύ υψηλότερες από αυτές που προσφέρει η Ρωσία.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις