Σαρδέλες μαρινάτες
Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα με πορτοκάλι και δεντρολίβανο και περιχύνουμε τα ψάρια για ένα βράδυ
Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 1 νύχτα
ΥΛΙΚΑ (για 3-4 μερίδες ως πρώτο πιάτο)
500 γρ. σαρδέλες, φιλεταρισμένες (ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να τις φιλετάρει)
Χυμός από 2-3 πορτοκάλια
1½ κ.σ. αλάτι
5-6 κόκκους πιπεριού, μαύρου και κόκκινου
1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό, βιολογικό αγγούρι σε κύβους
Ξύσμα από 1-2 ακέρωτα λεμόνια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε τις σαρδέλες με κρύο νερό και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και να στεγνώσουν εντελώς. Βάζουμε τις σαρδέλες τη μία δίπλα στην άλλη, μέσα σε ένα ανοξείδωτο σκεύος ή πυρέξ. Δεν θέλουμε η μία να καλύπτει την άλλη. Ανακατεύουμε καλά τον χυμό πορτοκαλιού με το αλάτι, τους κόκκους πιπεριού, το δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις σαρδέλες. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για μία νύχτα. Τις σερβίρουμε πάνω στο κομμένο αγγούρι και ρίχνουμε από πάνω λίγη από τη μαρινάδα τους. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και με κόκκους κόκκινου πιπεριού από τη μαρινάδα.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Λεωφόρος Βουλιαγμένης: Θανατηφόρο τροχαίο με παράσυρση πεζού στο ύψος του Αγίου Δημητρίου
- Κένυα: Απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις στο Ναϊρόμπι μετά τις πολύνεκρες αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις
- Κίνα: Τουλάχιστον 16 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο
- Ισημερινός: Οι ώρες των συμμοριών είναι μετρημένες διαβεβαιώνει ο πρόεδρος Νομπόα
- Τουρκία: Περήφανη η πραγματική Αϊσέ για το σύνθημα της εισβολής στην Κύπρο
- Κατερίνα Στικούδη: Η αποστομωτική απάντηση στα σχόλια που δέχεται για τα κιλά του γιου της