Σε περίπατο της ταλαιπωρίας εξελίσσεται ο «μεγάλος περίπατος» της Αθήνας, καθώς αφόρητη ήταν η κατάσταση που δημιουργήθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας και τη δεύτερη ημέρα του προγράμματος.

Οι οδηγοί εγκλωβίστηκαν και σήμερα σε ένα ατέλειωτο κυκλοφοριακό κομφούζιο, που παρέλυσε επί ώρες τις κεντρικές λεωφόρους, αλλά και το παράπλευρο οδικό δίκτυο που προτάθηκε, προκειμένου να παρακαμφθεί η οδός Πανεπιστημίου.

Δεύτερη μέρα ταλαιπωρίας για όσους αποφάσισαν να διασχίσουν το κέντρο της Αθήνας.

Οδηγοί και επιβάτες ΜΜΜ χρειάστηκε να περάσουν το δικό τους Γολγοθά για να φτάσουν στις δουλειές τους – από νωρίς το πρωί η κίνηση ήταν πυκνή.

Αρκετοί ήταν αυτοί που απέφυγαν την Πανεπιστημίου και τους γύρω δρόμους – με αποτέλεσμα οι εναλλακτικές οδοί προσέγγισης του κέντρου να φρακάρουν.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισίας, στην Λεωφόρο Μεσογείων, στην Ιπποκράτους και βέβαια στην οδό Πανεπιστημίου.

Είναι η λύση τα ΜΜΜ;

15,17, 20 ακόμα και 26 λεπτά αναμονής για το λεωφορείο. Τη στιγμή που τα ΜΜΜ είναι η λύση για την ανακούφιση του μεγάλου περιπάτου, η λύση αυτή αργεί.

Παρά το γεγονός πως το σχέδιο προβλέπει ευελιξία – μετά τις μπουκωμένες γραμμές του τραμ – σήμερα έγιναν και οι πρώτες κινήσεις για την μεταφορά των στάσεων του ΟΑΣΑ.

Η πρώτη πορεία της νέας Πανεπιστημίου

Η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ ήταν η πρώτη που σήμερα.. πάτησε στην βαμμένη Πανεπιστημίου. Τα αποτελέσματα αναμενόμενα. Μέχρι να ανοίξει και πάλι ο δρόμος το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε… έκθεση αυτοκινήτων.

Από τη μία λοιπόν αναστέλλεται ο δακτύλιος ώστε οι πολίτες να χρησιμοποιούν τα ΙΧ λόγω της πανδημίας αλλά από την άλλη οι συνθήκες είναι αποτρεπτικές, ενώ γίνονται συστάσεις για αποφυγή του συνωστισμού στα ΜΜΜ αλλά οι καθυστερήσεις υποχρεώνουν τους επιβάτες να συνωστίζονται.

Δεύτερη μέρα Γολγοθά για τους οδηγούς

Τόσο στην οδό Πανεπιστημίου, όπου η κατάσταση αργά το απόγευμα της Τρίτης (16/6) είχε ομαλοποιηθεί, όσο και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες, που επιβαρύνθηκαν από οδηγούς που προσπάθησαν να αποφύγουν την οδό Πανεπιστημίου, υπήρξε κυκλοφοριακό κομφούζιο.