Τι να προσέχετε με τα αντιισταμινικά για τις αλλεργίες
Τα αντιισταμινικά είναι γενικώς πιο αποτελεσματικά, όταν λαμβάνονται τακτικά παρά κατά διαστήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα άτομα με αλλεργική ρινίτιδα
- Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος έξω από δημοτικό σχολείο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Θα «σπάσει» η Ελλάδα το καλούπι του δεξιού λαϊκισμού στην ΕΕ;
- Tη Georgia O’ Keeffe δεν την ένοιαζε που είχε 58 χρόνια διαφορά με τον Juan Hamilton
- Το ΠΑΣΟΚ πολιορκεί το κέντρο που «χάνει» η ΝΔ και τη βαφτίζει «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα αντιισταμινικά είναι γενικώς πιο αποτελεσματικά, όταν λαμβάνονται τακτικά παρά κατά διαστήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα άτομα με αλλεργική ρινίτιδα.
Κατά τους θερινούς μήνες, η ποσότητα γύρης είναι γενικά υψηλότερη, άρα και η επαφή με το αλλεργιογόνο είναι σε καθημερινή βάση.
Τα αντιισταμινικά φάρμακα χρησιμοποιούνται κυρίως για την θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας, της φαγούρας και για την αντιμετώπιση των τσιμπημάτων από έντομα.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για να βοηθήσουν τη μείωση του αισθήματος αδιαθεσίας, ναυτίας, ή εμετού. Επίσης, δρουν άμεσα στην θεραπεία μιας σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που προκαλεί αναφυλαξία.
Οι παρενέργειες που συναντάμε συχνότερα είναι ήσσονος σημασίας.
Ένα αντιισταμινικό δισκίο συνήθως αρχίζει να δρα μέσα σε 30 λεπτά. Η αποτελεσματικότητα του κορυφώνεται μέσα σε 1-2 ώρες.
Λαμβάνοντας αντιισταμινικά τακτικά θα κρατήσει τα συμπτώματά υπό έλεγχο. Η διάρκεια επίσης, της αγωγής θα εξαρτηθεί από τη επιμονή των συμπτωμάτων και βέβαια από τους ερεθιστικούς παράγοντες.
Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να πάρουν αντιισταμινικά με ασφάλεια. Τα αντιισταμινικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από άτομα με μια σπάνια μεταβολική διαταραχή που λέγεται οξεία πορφυρία. Επιπλέον, μπορεί να μην είναι κατάλληλο για άτομα με προβλήματα στο συκώτι ή τα νεφρά ή για εγκύους και θηλάζουσες μητέρες. Μπορούν επίσης να μην είναι κατάλληλα για άτομα με αυξημένη πίεση στο μάτι.
Σε κάθε περίπτωση είναι σώφρον να παίρνετε τη γνώμη του γιατρού σας, προτού πάρετε οποιδήποτε φάρμακο και το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα αντιισταμινικά.
Πηγή: iatropedia.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις