Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Φτερούγες κοτόπουλου με πάπρικα

Φτερούγες κοτόπουλου με πάπρικα

Ένα γρήγορο κι εύκολο πιάτο αρωματισμένο με φασκόμηλο

Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 35΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ. πάπρικα της αρεσκείας μας (γλυκιά, πικάντικη ή μισή-μισή)

1.200 γρ. φτερούγες κοτόπουλου, καθαρισμένες καλά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. λευκό κρασί

2 κλωναράκια φρέσκο φασκόμηλο + μερικά φύλλα για το γαρνίρισμα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φτερούγες κοτόπουλου. Τις περνάμε από το μείγμα του αλευριού ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου. Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά γυρίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις φτερούγες. Προσθέτουμε το κρασί με το φασκόμηλο και ψήνουμε για λίγο ακόμα, περίπου 5 λεπτά. Σερβίρουμε με φύλλα φασκόμηλου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: Γευσιγνώστης

Must in

Εξαετές συμβόλαιο και ρήτρα 1 δισ. ευρώ για τον Γιαμάλ

Γιαμάλ και Μπαρτσελόνα θέλουν να κρατήσουν «κοινή» πορεία με τον Ισπανό να υπογράφει επέκταση συνεργασίας με τους «μπλαουγκράνα» διάρκειας έξι ετών με την ρήτρα του συμβολαίου να φτάνει το 1 δισ. ευρώ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024