Φτερούγες κοτόπουλου με πάπρικα
Ένα γρήγορο κι εύκολο πιάτο αρωματισμένο με φασκόμηλο
- Μεθοδεύσεις και προσπάθειες επηρεασμού των ιατροδικαστών στο συγκλονιστικό θρίλερ της Αμαλιάδας
- Πόσο θα κοστίσει στην τσέπη των Ελλήνων αν ενεργοποιηθεί η «βόμβα» Τραμπ για 5% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες
- ΕΛ.ΑΣ: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών
- Νέο αντιμονοπωλιακό πλήγμα για τη Google – Στο στόχαστρο των ιαπωνικών αρχών
Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 35΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. πάπρικα της αρεσκείας μας (γλυκιά, πικάντικη ή μισή-μισή)
1.200 γρ. φτερούγες κοτόπουλου, καθαρισμένες καλά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. λευκό κρασί
2 κλωναράκια φρέσκο φασκόμηλο + μερικά φύλλα για το γαρνίρισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φτερούγες κοτόπουλου. Τις περνάμε από το μείγμα του αλευριού ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου. Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά γυρίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις φτερούγες. Προσθέτουμε το κρασί με το φασκόμηλο και ψήνουμε για λίγο ακόμα, περίπου 5 λεπτά. Σερβίρουμε με φύλλα φασκόμηλου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις