Φτερούγες κοτόπουλου με πάπρικα
Ένα γρήγορο κι εύκολο πιάτο αρωματισμένο με φασκόμηλο
Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 35΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. πάπρικα της αρεσκείας μας (γλυκιά, πικάντικη ή μισή-μισή)
1.200 γρ. φτερούγες κοτόπουλου, καθαρισμένες καλά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. λευκό κρασί
2 κλωναράκια φρέσκο φασκόμηλο + μερικά φύλλα για το γαρνίρισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φτερούγες κοτόπουλου. Τις περνάμε από το μείγμα του αλευριού ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου. Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά γυρίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις φτερούγες. Προσθέτουμε το κρασί με το φασκόμηλο και ψήνουμε για λίγο ακόμα, περίπου 5 λεπτά. Σερβίρουμε με φύλλα φασκόμηλου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ στο θέατρο Αλκυονίς
- Το ΕΚΠΑ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο του CIVIS: Μια Διαδρομή Πρωτοπορίας και Εξωστρέφειας
- Εφορία: Αυτόματη επιβολή προστίμων για εκπρόθεσμες φορο-δηλώσεις
- Πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έκανε ακροδεξιά και πληθωρισμό παγκόσμιους «βασιλιάδες»
- Επιστροφή στον πρώην: Η σύγχρονη «Οδύσσεια» των σχέσεων
- Καιρός: Επιδείνωση των συνθηκών με κρύο, βροχές και χιόνια – Πότε θα εκδηλωθούν καταιγίδες στην Αττική