Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Chevrolet Corvette C8 Z06: Επιταχύνοντας τις εξελίξεις

Chevrolet Corvette C8 Z06: Επιταχύνοντας τις εξελίξεις

Η νέα ισχυρότερη έκδοση της C8 με τα διακριτικά Ζ06 προετοιμάζει την άφιξή της η οποία αναμένεται ταχύτερα από τους συνηθισμένους χρόνους της Chevrolet, χάρη στην νέα εμπροσθομήχανη γενιά του μοντέλου και επιφυλάσσει περισσότερη ισχύ από ποτέ.

Φωτογραφίες: Automedia

Όπως είναι γνωστό η πιο πρόσφατη γενιά της Corvette με την «ένδειξη» C8 επεφύλαξε κοσμογονικές αλλαγές για τον αμερικανικό muscle car, μετατρέποντάς την από εμπροσθομήχανη σε κεντρομήχανη για πρώτη φορά στα 63 χρόνια παρουσίας του μοντέλου.

Έτσι παρά τις αρχικές καθυστερήσεις που έπληξαν την άφιξη της «βασικής» έκδοσης,  σε coupe και convertible εκδόσεις αμαξώματος, η μεταβολή αυτή, όπως όλα δείχνουν, επιτάχυνε τις διαδικασίες εξέλιξης των υπόλοιπων και ισχυρότερων εκδόσεων της νέας Stingray, αίροντας τους περιορισμούς που προέκυπταν σε επίπεδο, ευστάθειας, οδικής συμπεριφοράς και ψύξης του κινητήρας από την εμπροσθομήχανη διάταξη.

Περίτρανο παράδειγμα της… επιτάχυνσης η θέα της έκδοσης Ζ06  με πλήρες καμουφλάζ σε μια κατ΄αντιπαράσταση δοκιμή με την Porsche 911 GT2 RS. Η νέα έκδοση της Stingray αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της εντός του 2021 αξιοποιώντας έναν σημαντικά ισχυρότερο κινητήρα από τον V8 των 6,2 λίτρων με απόδοση 495 ίππων που εφοδιάζει τη βασική έκδοση της.

Eπικρατέστερος υποψήφιος είναι ο μυστηριώδης V8 των 5,5 λίτρων με διπλούς εκκεντροφόρους επικεφαλής που η Chevrolet εξελίσσει για το αγωνιστικών προδιαγραφών alter ego της Corvette με τα διακριτικά C8 –R.

Στα στοιχεία που την ταυτοποιούν ως Z06, αρκεί μια ματιά στην κάπως παράξενη  διάταξη των απολήξεων της εξάτμισης που προδίδουν κάτι διαφορετικό καθώς και στην σημαντική αύξηση του μεγέθους των πίσω θόλων και ελαστικών.

Επίσης, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες το καμουφλάζ στις ζάντες να κρύβει νέους τροχούς από ανθρακονήματα ενώ μια προσεκτική παρατήρηση στην περιοχή των πίσω φωτιστικά σωμάτων, αποκαλύπτει ότι οι εισαγωγές αέρα που παρεπιδημούν κάτω από τα φώτα δείχνουν μεγαλύτερες και είναι χαμηλότερα τοποθετημένες στο πλαίσιο των αεροδυναμικών αναβαθμίσεων που θα εντάξει η Ζ06.

Παράλληλα με βάση τα τεκμήρια του φωτογραφικού φακού, η Chevrolet εξελίσσει την Z06 convertible  παράλληλα με την coupe, αποφασίζοντας να μην χάσει παραπάνω χρόνο σε σχέση με την άφιξή τους η οποία, με βάση το χρονοδιάγραμμα αναμένεται το β΄εξάμηνο του 2021.

Sports in

Μεγάλη μεταγραφή για τη Νότιγχαμ Φόρεστ – Κόκκινος ο Νίκολα Μιλένκοβιτς (pic)

Την απόκτηση του Νίκολα Μιλένκοβιτς από τη Φιορεντίνα ανακοίνωσε σήμερα (18/7) η Νότιγχαμ Φόρεστ, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024