Αυγά μελάτα : Πότε κινδυνεύετε από σαλμονέλα
Τα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C
Επειδή υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από σαλμονέλα, τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου τόσο η λευκή σάρκα, όσο και ο κρόκος είναι στερεά.
Τι πρέπει να γίνεται
Τα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C!
Αν σας αρέσει «μελάτο» το αυγό ή χρειάζεστε ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήδη παστεριωμένο, το οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια.
Εάν μαγειρεύετε το μη-παστεριωμένο αυγό, μόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο), δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.
Αν αυτό είναι ή όχι αποδεκτός κίνδυνος υγείας, είναι επιλογή σας!
Πηγή: thekitchn.com
- Βρετανία: Η καταιγίδα Μπερτ προκαλεί χάος στις συγκοινωνίες – Ένας νεκρός από πτώση δέντρου
- Γάζα: Τουλάχιστον 120 νεκροί τις τελευταίες 48 ώρες – Πλήγμα του Ισραήλ σκοτώνει ισραηλινή όμηρο
- LIVE: Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ
- Από τη γιάφκα στο Παγκράτι η βόμβα στο υπουργείο Εργασίας τον Φεβρουάριο του 2024
- LIVE: Άρης – Βόλος
- Π. Μαρινάκης: Προσβολές και ύβρεις είχαμε από τον Αντώνη Σαμαρά