Ο μεσήλικας ιδιωτικός φρουρός των ταμείων του δημοσίου οργανισμού στην πλατεία Ομονοίας, γνωστός αυτήν την περίοδο, για την ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση όσων καταναλωτών προσέρχονται να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν παλαιότερες οφειλές, δεν διαθέτει απλώς τα τυπικά προσόντα υγιεινής προστασίας αλλά πολλά παραπάνω τα οποία ασκεί με ζέση παρά την αφόρητη ζέστη.

Φορά πάντα τη μάσκα, full face έως μέτωπο, απολυμαίνει συνεχώς τα χέρια του με το αντισηπτικό και πραγματοποιεί προσεκτικά θερμομετρήσεις σε όλους τους πολίτες – «πελάτες» του φορέα. Τον ρωτώ αν του έχει «ξεφύγει» κρούσμα. «Ποτέ, ο «κοβί» (Covid 19) δεν θα περάσει ποτέ από δω» απαντά και εξηγεί: « Μου τυχαίνουν περιστατικά με θερμοκρασία στο 38 με 38,5. Τους συστήνω να καθίσουν λίγο στον ίσκιο, να πιουν νεράκι δροσερό και να ξανάρθουν. Όταν επιστρέφουν έχουν 37,5 με 37,8. Τότε τους αφήνω να μπουν μόνο με μάσκα.

Δεν έχω διώξει άνθρωπο γιατί σέβομαι την ταλαιπωρία τους». Αλίμονο, η Ελλάδα γεννιέται και πεθαίνει στις γειτονιές της κι έτσι επιβίωσε στα βάθη των αιώνων. Μόνο που η τωρινή πανδημία έχει χαρακτηριστικά ανεπίτρεπτα σε οποιαδήποτε στωικότητα κι η θερμομέτρηση ως ιατρική πράξη, επιβάλλεται να εκτελείται μόνον από επαγγελματίες της υγείας.