Καλαμάκια κοτόπουλου με σάλτσα φράουλας
Ο χυμός από το λάιμ ισορροπεί την γεύση της φράουλας, ενώ το κόλιαντρο βάζει την σφραγίδα του στο πιάτο
- Η Google πιέζεται να πουλήσει το Chrome, η OpenAI αναπτύσσει δικό της browser
- Νέο πολιτικό σκηνικό – Η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ, οι «νάρκες» για Μητσοτάκη και το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ
- Οι αλλαγές στη λειτουργία των Airbnb και η ανατροπή στις μισθώσεις
- Εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα που συνδέεται με τον ΙSIS, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης ασφαλείας Ισπανίας – Μαρόκου
Προετοιμασία 20’, Αναμονή 8 ώρες
YΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, σε μικρούς κύβους 5 εκ.
Για τη μαρινάδα
1 λάιμ, τον χυμό
100 γρ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. κουρκουμά
Για τη σάλτσα
Χυμός από 1 λάιμ
1 κ.σ. μέλι
150 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. φράουλες, σε μικρά κομμάτια 3 εκ.
1 αβοκάντο, κομμένο, σε μικρούς κύβους 3 εκ.
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
10 περίπου φύλλα φρέσκου κόλιαντρου ψιλοκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον κουρκουμά και τον χυμό από το λάιμ.
Το περνάμε σε καλαμάκια και τα κρατάμε μία νύχτα στο ψυγείο.
Σάλτσα: την επόμενη μέρα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον χυμό του λάιμ με το μέλι και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τις φράουλες και το αβοκάντο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπίπερο και, τέλος, το φρέσκο κόλιαντρο.
Ψήνουμε τα καλαμάκια στο ΒΒQ ή στο σχαροτήγανο. Τα σερβίρουμε με τη δροσερή σάλτσα φράουλας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις