Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Καλαμάκια κοτόπουλου με σάλτσα φράουλας

Καλαμάκια κοτόπουλου με σάλτσα φράουλας

Ο χυμός από το λάιμ ισορροπεί την γεύση της φράουλας, ενώ το κόλιαντρο βάζει την σφραγίδα του στο πιάτο

Προετοιμασία 20’, Αναμονή 8 ώρες

YΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, σε μικρούς κύβους 5 εκ.

Για τη μαρινάδα

1 λάιμ, τον χυμό

100 γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. κουρκουμά

Για τη σάλτσα

Χυμός από 1 λάιμ

1 κ.σ. μέλι

150 γρ. ελαιόλαδο

200 γρ. φράουλες, σε μικρά κομμάτια 3 εκ.

1 αβοκάντο, κομμένο, σε μικρούς κύβους 3 εκ.

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

10 περίπου φύλλα φρέσκου κόλιαντρου ψιλοκομμένα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον κουρκουμά και τον χυμό από το λάιμ.

Το περνάμε σε καλαμάκια και τα κρατάμε μία νύχτα στο ψυγείο.

Σάλτσα: την επόμενη μέρα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον χυμό του λάιμ με το μέλι και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τις φράουλες και το αβοκάντο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπίπερο και, τέλος, το φρέσκο κόλιαντρο.

Ψήνουμε τα καλαμάκια στο ΒΒQ ή στο σχαροτήγανο. Τα σερβίρουμε με τη δροσερή σάλτσα φράουλας.

Must in

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 4-2: Καταιγιστική η «Βασίλισσα» και -1 από την κορυφή

Η «Βασίλισσα» Ρεάλ νίκησε στο «Μπερναμπέου» τη Σεβίλλη με 4-2 και προσπέρασε την Μπαρτσελόνα, αφήνοντάς την τρίτη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο