Κοροναϊός: Δέκα νέα κρούσματα και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο [γραφήματα]
Δέκα νέα κρούσματα κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, δεν καταγράφηκε κάποιος θάνατος
- Γερμανία: Σε κρίση το επιχειρηματικό μοντέλο – Καταρρέει η οικονομία
- Άιντα Λουπίνο - Η ατρόμητη σταρ του Χόλιγουντ που ξεπέρασε τη femme fatale τυποποίηση
- Ύποπτοι ως μέλη ακροδεξιών οργανώσεων συνελήφθησαν στη Γερμανία και την Πολωνία – Τι σχεδίαζαν
- Οδηγός ταξί πήρε 160 ευρώ από τουρίστα για να τον πάει στον Πειραιά - «Ευχαριστώ που ήσουν κορόιδο»
Δέκα νέα κρούσματα κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, δεν καταγράφηκε κάποιος θάνατος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.376, εκ των οποίων 54.9% άνδρες.
Από το σύνολο των 3.376 κρουσμάτων, 754 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.880 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται, ούτε με ταξίδι, ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).
Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:
Δέκα άτομα στη ΜΕΘ
Την ίδια στιγμή, δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. Τρεις (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Κανένας θάνατος
Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 θάνατοι.
Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.
Γεωγραφική διασπορά
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.
Τα «μέτωπα» που ανησυχούν τους επιστήμονες
Πλέον, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην 1η Ιουλίου, μέρα κατά την οποία η Ελλάδα θα αρχίζει να υποδέχεται διεθνείς αφίξεις σε όλα της τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της.
Ωστόσο υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, καθώς πολλοί προβληματίζονται με το γεγονός ότι πολλές από τις χώρες, στις οποίες θα ανοίξουμε τα σύνορά μας, γνωρίζουν έξαρση του κοροναϊού, την ώρα που και εντός Ελλάδας η μάχη με τον ιό δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει.
Κι αυτό λόγω των εισαγόμενων κρουσμάτων, τα οποία έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στην χώρα μας μια και χιλιάδες τουρίστες από τα Βαλκάνια περνούν τις τελευταίες μέρες τα σύνορα ώστε να κάνουν διακοπές.
Ειδικότερα, μέσα σε μία εβδομάδα, από 20 Ιουνίου έως και 27 Ιουνίου, επιβεβαιώθηκαν 132 νέα κρούσματα, με περίπου 1/3 από αυτά να είναι «εισαγόμενα» που εντοπίστηκαν είτε στον Προμαχώνα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, είτε στα αεροδρόμια, κατά τον έλεγχο των πτήσεων.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις