GEO, το πιο συναρπαστικό διεθνές περιοδικό, την Κυριακή και κάθε μήνα με ΤΟ ΒΗΜΑ
Το πιο συναρπαστικό διεθνές περιοδικό είναι εδώ!
- Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος έξω από δημοτικό σχολείο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Θα «σπάσει» η Ελλάδα το καλούπι του δεξιού λαϊκισμού στην ΕΕ;
- Η υπερθέρμανση του πλανήτη κοστίζει ζωές - Για πρώτη φορά επιστήμονες υπολογίζουν τους θανάτους
- Το ΠΑΣΟΚ πολιορκεί το κέντρο που «χάνει» η ΝΔ και τη βαφτίζει «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ»
Το κορυφαίο περιοδικό «GEO» έρχεται στην Ελλάδα!
Από την Κυριακή 5 Ιουλίου και κάθε μήνα στο Βήμα της Κυριακής.
Ενας καινούριος κόσμος ανοίγεται μπροστά σας και σας προσκαλεί να τον εξερευνήσετε!
Ανακαλύψτε μαζί με το «GEO», όλα τα συναρπαστικά μυστικά του πλανήτη:
Περιβάλλον, οικολογία, φύση, γεωγραφία, επιστήμες, παγκόσμια ιστορία σε ένα ταξίδι-εμπειρία, στα ανεξάντλητα θαύματα της μητέρας Γης
Από την Κυριακή 5 Ιουλίου και κάθε μήνα, δείτε τον κόσμο με διαφορετική ματιά!
«Μπορεί να περιγράψει το κυκλοφορικό σύστημα του ανθρώπινου σώματος τόσο συναρπαστικά ώστε ο αναγνώστης να έχει την αίσθηση ότι διαβάζει μια περιπέτεια που εξελίσσεται στα τροπικά δάση του Αμαζονίου». Τα παραπάνω δεν αποτελούν υπερβολή, αλλά αντανακλούν τη φιλοσοφία του «GEO», το οποίο γεννήθηκε πριν από 44 χρόνια στη Γερμανία και υπήρξε ένα από τα πιο πρωτοποριακά περιοδικά της εποχής του, τόσο στυλιστικά όσο και ως προς τη θεματολογία του και τον τρόπο με τον οποίο αυτή αναπτύσσεται.
Σήμερα το «GEO» εκδίδεται σε περισσότερες από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Κορέα, η Ισπανία, η Ρωσία, η Φινλανδία, ενώ η κυκλοφορία του στη Γερμανία και τη Γαλλία (όπου εκδίδεται αδιάλειπτα από το 1979) ξεπερνά τις 500.000 αντίτυπα κάθε μήνα. Από τις 5 Ιουλίου και κάθε μήνα οι αναγνώστες του «Βήματος» θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια βουτιά στη γνώση μέσα από τις σελίδες του.
Η ευρεία αποδοχή του περιοδικού, το οποίο φαίνεται πως αφορά ανθρώπους από διαφορετικά μήκη και πλάτη του πλανήτη όσο και άτομα όλων των ηλικιών, δεν είναι τυχαία: από την αρχή της έκδοσής του το «GEO» «μίλησε» σε όλους και για όλους με επιλεγμένη θεματολογία που βασίζεται στην ενδελεχή διερεύνηση η οποία συνοδεύεται από αξεπέραστες φωτογραφίες.
Οπως αφήνει να εννοηθεί το όνομά του, το «GEO» αναφέρεται σε όλα όσα συμβαίνουν στη Γη και μάλιστα όχι μόνο στον παρόντα χρόνο: οι ταξιδιωτικές αναφορές δεν είναι ποτέ ξέχωρες από την αρχαιολογική έρευνα και από τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν σε κάθε σημείο του πλανήτη, ενώ οι επιστημονικές πρόοδοι, οι οποίες περιγράφονται και εξηγούνται αναλυτικά και συναρπαστικά, ταξιδεύουν τον αναγνώστη στο αύριο. Φυσικά όλα αυτά δεν είναι καθόλου απογυμνωμένα από τις φιλοσοφικές ανησυχίες και από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν
διαχρονικά τον άνθρωπο. Η οικολογία και η ανθρωπογενής παρέμβαση στη φύση, η επίδραση της τεχνολογικής προόδου στην καθημερινότητά μας, οι ιατρικές ανακαλύψεις και τα όριά τους, οι τέχνες και η επίδρασή τους στη διαμόρφωση της συλλογικής μας ταυτότητας είναι μερικές μόνο από τις οπτικές γωνίες μέσα από τις οποίες είναι δοσμένα τα θέματα του «GEO». Το οποίο εν τέλει επιτυγχάνει όχι μόνο να μεταφέρει τον αναγνώστη στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη, στα πιο ενδιαφέροντα εργαστήρια, στις πλέον προηγμένες τεχνολογικά πόλεις, αλλά και να τον κάνει κοινωνό των πολιτισμών τους οποίους «επισκέπτεται», ευρισκόμενος πάντα στην άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού του.
Ελπίζουμε ότι, όπως συμβαίνει με τα εκατομμύρια των αναγνωστών του σε όλον τον κόσμο, το «GEO» θα γίνει και η δική σας αγαπημένη συνήθεια: Μία φορά τον μήνα μαζί με «Το Βήμα».
Στο πρώτο τεύχος θα βρείτε:
Καλό για το πιάτο μας, σωτήριο για τη φύση
Πιθανόν γνωρίζουμε όλοι τα οφέλη των τροφίμων τα οποία έχει επικρατήσει να ονομάζονται βιολογικά και τα οποία δεν μας επιβαρύνουν με τα χημικά κατάλοιπα των τροφίμων της συμβατικής καλλιέργειας. Ωστόσο, η βιολογική γεωργία δεν είναι μία ακόμη εγωιστική ενασχόληση η οποία στοχεύει στην προστασία του ανθρώπινου είδους και μόνο. Μπορεί να αποτελέσει την έμπρακτη απάντηση για ένα βιώσιμο μέλλον στο οποίο η προστασία θα επεκτείνεται σε όλα τα είδη. Αν αναρωτιέστε πώς θα μπορούσε να συμβιβαστεί η γεωργική καλλιέργεια με την προστασία της φύσης (δύο φαινομενικά αντιμαχόμενοι στόχοι) δεν έχετε παρά να «επισκεφθείτε» μέσα από τις σελίδες του «GEO» τη Γερμανία, μια χώρα η οποία πρωτοπορεί στη βιολογική καλλιέργεια.
Αρχιτεκτονική
Η πρώτη εικόνα η οποία μας έρχεται στον νου όταν ακούμε τη λέξη «ουρανοξύστης» περιλαμβάνει σίγουρα μπετόν, μέταλλο, γυαλί και φυσικά μεγάλο ύψος. Και η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στον νου όταν ακούμε τη λέξη «ξύλινη κατασκευή» πιθανότατα είναι ένα μικρό ξύλινο σπίτι στο βουνό ή έστω ένα σαλέ. Και όμως, η σύγχρονη αρχιτεκτονική καταφέρνει να «παντρέψει» τις δύο εικόνες αξιοποιώντας το ξύλο σε μεγάλες κατασκευές.
Αζτέκοι
Η μαγεία της φυλής των Ανδεων παραμένει ζωντανή. Μια ιστορική αναδρομή με παράλληλη αποδόμηση της δράσης του Ερνάν Κορτές.
Κατασκευή προϊστορικών ομοιωμάτων
Πόσες φορές βγαίνοντας από ένα μουσείο δεν θελήσαμε να μεταφέρουμε πίσω στο σπίτι μας ένα μέρος της μαγείας που ζήσαμε; Μια συνέντευξη καλλιτεχνών οι οποίοι κατασκευάζουν ομοιώματα εκθεμάτων για τα μουσεία μάς αποκαλύπτει κρυφές πτυχές της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Βοτανολογία
H Μόνικα Γκαλιάνο είναι καθηγήτρια Οικολογίας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Εγινε διεθνώς γνωστή χάρη στα πρωτοποριακά πειράματά της τα οποία καταδεικνύουν τη νοημοσύνη των φυτών. Μια συνέντευξη μαζί της δεν είναι ποτέ βαρετή.
Ανοσοποιητικό
Η επέλαση του ιού SARS-CoV-2 υπήρξε σαρωτική. Πώς συμβαίνει και ορισμένοι άνθρωποι νοσούν βαριά ενώ άλλοι δεν αντιλαμβάνονται καν ότι μολύνθηκαν με τον ιό; Ποιος είναι ο ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματός μας στην αναμέτρησή μας με αυτόν τον ιό ή και με κάθε άλλον παθογόνο μικροοργανισμό; Τα όπλα που χρησιμοποιεί ο οργανισμός μας για την προστασία του και η αποτελεσματικότητά τους.
Ψυχολογία
Η δύναμη της άγνοιας. Πού ακριβώς «πατούν» οι θεωρίες συνωμοσίας;
Σιγκαπούρη
Αν έπρεπε να γραφτεί ένα θέμα το οποίο θα αφορούσε το τεχνολογικό θαύμα της πόλης και την πόλη ως μοντέλο ανάπτυξης, η επιλογή θα ήταν προφανής: Σιγκαπούρη!
Κόσµος
«Τοο Good to Go» – διαδικτυακή πλατφόρμα εξοικονόμησης φαγητού, γιατί πράγματι δεν πρέπει να πετάμε φαγητό!
361
Μικρά θέματα για ιατρική έρευνα αιχμής.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις