Κοροναϊός: Ο χάρτης των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα – Εννιά «εισαγόμενα» [γραφήματα]
Σε 20 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κοροναϊού που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας (ΕΟΔΥ), το απόγευμα της Τρίτης, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση
Σε 20 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κοροναϊού που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας (ΕΟΔΥ), το απόγευμα της Τρίτης, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 20 κρούσματα, τα εννιά είναι «εισαγόμενα», τα τέσσερα από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, τα δύο από την Αττική και ακόμη δύο από την Καστοριά. Παράλληλα, από ένα κρούσμα εντοπίζεται σε Κοζάνη, Σύρο και Λάρισα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.409, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.
Όπως αναφέρεται, 766 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1900 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Η μέση ηλικία
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).
Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:
Εννιά σε ΜΕΘ
Παράλληλα, εννιά συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Τρεις (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ τo 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Στο μεταξύ, 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Ένας ακόμη θάνατος
Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Γεωγραφική διασπορά
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.
Μαγιορκίνης: Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε για την εξάπλωση του κοροναϊού
Μιλώντας στο MEGA ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής κλινικής ιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε στα νούμερα που θα κρούσουν καμπανάκι κινδύνου για την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα.
Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σε παγκόσμια κλίμακα, ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, στο νότιο ημισφαίριο, ενώ υπάρχουν και δεύτερα κύματα σε κάποιες χώρες, όπως στις γειτονικές μας». Τόνισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη έξαρση στους θανάτους.
Ερωτηθείς για τον τουρισμό που είναι προ των πυλών, κι ένεκα του ανοίγματος των συνόρων, ανέφερε ότι οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας είναι σε μια κατάσταση διαρκούς επαγρύπνησης. «Από 15 Ιουλίου και μετά θα εξετάζουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το ορφανό κρούσμα δηλαδή, πάνω από 25, ή πάνω από 50 ορφανά κρούσματα σημαίνει ότι η εξάπλωση στην κοινότητα είναι εκτεταμένη».
«Αν σχεδόν σε καθημερινή βάση τα ορφανά κρούσματα είναι τόσα, τότε θα έχουμε ένα καμπανάκι ότι η εξάπλωση στην κοινότητα είναι εκτεταμένη» υποστήριξε.
- ΠΑΟΚ: 2-0 με γκολ των Τσάλοβ και Ζίβκοβιτς – Έχασε πέναλτι ο Ουάρντα
- LIVE: ΑΕΚ – Λεβαδειακός
- Ισραήλ: Η Χαποέλ Μπέιτ Σεάν έδιωξε τερματοφύλακα επειδή είχε αγωνιστεί με την Εθνική Παλαιστίνης
- H τεχνητή νοημοσύνη εμφανίζει σημεία άνοιας, λένε οι νευρολόγοι
- Τότεναμ – Λίβερπουλ 3-6: Νέα παράσταση τίτλου από την ομάδα του Σλοτ
- Η μαγική σφυρίχτρα που… έβαλε φωτιά στην Τούμπα: Πως μια κίτρινη έγινε κόκκινη και άλλαξε το αφήγημα στο ΠΑΟΚ – Ατρόμητος