Πιπεροκεφτέδες
Εύκολοι, πρωτότυποι και αφράτοι κεφτέδες – ιδανικός καλοκαιρινός μεζές.
Προετοιμασία: 20′, Αναμονή: 30′, Τηγάνισμα: 30′
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 μεγάλες πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα τους
3 αβγά
100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + 200 γρ. ακόμη
2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. αλεύρι για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε τις πατάτες. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τις πατάτες και τiς λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο ώστε να καλύψει το 1/4 περίπου του σκεύους και το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Αν δεν μπορούμε να τους πλάσουμε καλά, προσθέτουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.
- Πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έκανε ακροδεξιά και πληθωρισμό παγκόσμιους «βασιλιάδες»
- Επιστροφή στον πρώην: Η σύγχρονη «Οδύσσεια» των σχέσεων
- Καιρός: Επιδείνωση των συνθηκών με κρύο, βροχές και χιόνια – Πότε θα εκδηλωθούν καταιγίδες στην Αττική
- Μπορεί η Τουρκία ή τα Κατεχόμενα να οριοθετήσουν με τη Συρία;
- Γάζα: Η σφαγή συνεχίζεται παρά τις ελπίδες για εκεχειρία – Δεκάδες νεκροί και νέα πλήγματα σε νοσοκομείο
- ΑΕΚ: Η κατάρα των γιορτών!