Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 20΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

800 γρ. κόντρα γάλακτος μοσχαριού

100 γρ. ελαιόλαδο (ή 50 γρ. βούτυρο και 50 ελαιόλαδο)

3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.σ. ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

300 γρ. αρακά φρέσκο

1 μάτσο φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο (το λευκό μέρος μόνο) ψιλοκομμένο

2 καρότα χοντροτριμμένα

1 κ.γλ. εστραγκόν (φρέσκο ή αποξηραμένο)

500-700 ml νερό (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ζωμό ίσης ποσότητας που θα φτιάξουμε με έναν βιολογικό κύβο κοτόπουλου ή σπιτικό ζωμό κοτόπουλου αν έχουμε στην κατάψυξη)

1 κ.γλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Χυμό και ξύσμα από 1 μεγάλο βιολογικό λεμόνι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για το μοσχαράκι γάλακτος

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε ένα μεγάλο τηγάνι το σοτάρουμε με το μισό λάδι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα ταψί με το θυμάρι και το σκόρδο βρέχοντάς το με τα λάδια από το σοτάρισμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 10 λεπτά.

Για τον αρακά

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και τα καρότα μέχρι να μαραθούν ελαφρώς χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε ελαφρά. Καλύπτουμε τον αρακά με νερό (ή διαλυμένο βιολογικό κύβο κοτόπουλου ή σπιτικό ζωμό κοτόπουλου, αν διαθέτουμε). Αφήνουμε να πάρει μία βράση και μόλις απορροφήσει τα υγρά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τα αρωματικά. Διορθώνουμε στο αλάτι και στο πιπέρι.