Κοροναϊός: Νέο «καμπανάκι» ΠΟΥ για την πανδημία – Εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων
«Δεν θα κουραστούμε ποτέ να λέμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να εξέλθουμε αυτής της πανδημίας είναι να υιοθετήσουμε μια καθολική προσέγγιση» τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, απευθύνοντας για μία ακόμη φορά έκκληση να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης
Ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνονται καθημερινά από τον νέο κοροναϊό παγκοσμίως υπερβαίνει τους 160.000 εδώ και μία εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), κρούοντας νέο καμπανάκι.
«Εδώ και μία εβδομάδα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ξεπερνά τις 160.000 την ημέρα. Το 60% όλων των κρουσμάτων Covid-19, που έχουν καταμετρηθεί έως σήμερα, έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα» είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.
Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, τα κράτη που απέτυχαν να χρησιμοποιήσουν κάθε μηχανισμό που είχαν στη διάθεσή τους στη μάχη κατά του νέου κοροναϊού θα δυσκολευτούν να τον νικήσουν. «Ορισμένες χώρες… ακολούθησαν μια κατακερματισμένη προσέγγιση. Αυτές οι χώρες θα έχουν έναν μακρύ, δύσκολο δρόμο μπροστά τους» σημείωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, χωρίς να ξεχωρίζει κανένα κράτος.
Νέα έκκληση τα τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης
«Δεν θα κουραστούμε ποτέ να λέμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να εξέλθουμε αυτής της πανδημίας είναι να υιοθετήσουμε μια καθολική προσέγγιση» τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, απευθύνοντας για μία ακόμη φορά έκκληση να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, να εντοπίζονται και να απομονώνονται τα περιστατικά, να τίθενται σε καραντίνα οι επαφές τους και να χρησιμοποιείται μάσκα, όταν είναι απαραίτητο.
Πρέπει να «κάνουμε τα πάντα» επέμεινε, επισημαίνοντας πως οι χώρες που έχουν υιοθετήσει αυτήν «την καθολική προσέγγιση» έχουν καταφέρει να αναχαιτίσουν τη διασπορά του νέου κοροναϊού.
«Ένα από τα διδάγματα της πανδημίας είναι ότι όποια κι αν είναι η κατάσταση μιας χώρας, μπορεί να αντιστραφεί. Δεν είναι ποτέ πολύ αργά» υπογράμμισε.
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ συμπλήρωσε μάλιστα ότι η Ιταλία και η Ισπανία, αν και αντιμετώπισαν μια «αποθαρρυντική κατάσταση», όταν βρίσκονταν στο επίκεντρο της πανδημίας τον Μάρτιο, κατάφεραν να περιορίσουν την επιδημία χάρη σε έναν «συνδυασμό ηγεσίας, σεμνότητας, ενεργούς συμμετοχής κάθε μέλους της κοινωνίας και εφαρμογής μιας καθολικής προσέγγισης».
Media briefing on #COVID19 with @DrTedros https://t.co/ua3D6PfwU5
— World Health Organization (WHO) (@WHO) July 1, 2020
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις