Αλαμπάμα : Οι νέοι οργανώνουν πάρτι… κοροναϊού – Όποιος κολλήσει πρώτος κερδίζει χρήματα
Μια ανησυχητική μόδα έχει παρασύρει τους νέους της Αλαμπάμα, η οποία μετρά ήδη σχεδόν 1.000 νεκρούς από τη φονική ασθένεια
Ορισμένοι νεαροί στην Αλαμπάμα διοργανώνουν… «πάρτι κοροναϊού».
Πρόκειται για έναν – κυριολεκτικά – νοσηρό διαγωνισμό, στον οποίο υγιείς νέοι διασκεδάζουν μαζί με άτομα που έχουν κοροναϊό. Ο πρώτος που κολλάει τον ιό κερδίζει μια χρηματική ανταμοιβή, όπως καταγγέλλουν οι τοπικές αρχές.
Τα πάρτι λαμβάνουν χώρα στην Τασκαλούσα και άτομα που πάσχουν από τον φονικό ιό ενθαρρύνονται να παρευρεθούν ώστε οι υπόλοιποι να έχουν την ευκαιρία να… κολλήσουν, λέει η Σόνια ΜακΚίνστρι, μέλος του δημοτικού συμβουλίου, στο CNN. Η ΜακΚίστρι ενημερώθηκε για αυτό το trend από την πυροσβεστική.
«Στην αρχή νομίζαμε ότι είναι απλές φήμες. Έπειτα ερευνήσαμε την υπόθεση, και όχι μόνο λάβαμε επιβεβαίωση από ιδιώτες γιατρούς, αλλά και η πολιτεία μας ανέφερε ότι είχε την ίδια πληροφόρηση», τονίζει.
Κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο δημοτικό συμβούλιο αυτή την εβδομάδα, ο αρχηγός της πυροσβεστικής Ράντι Σμιθ ανέφερε ότι οι νεαροί της πόλης κάνουν πάρτι, με τον πρώτο που κολλά τον κοροναϊό σε αυτά να λαμβάνει χρηματική αμοιβή, εξηγεί η ΜακΚίστρι.
Μάστιγα τα πάρτι κοροναϊού
Ο πρώτος παρευρισκόμενος που λαμβάνει θετική διάγνωση από γιατρό μετά την έκθεσή του στον ιό, παίρνει τα χρήματα που συγκεντρώνονται από την «είσοδο» που πληρώνουν οι νεαροί για να συμμετέχουν στο πάρτι, τονίζει. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, έχουν πραγματοποιηθεί πολλά τέτοια πάρτι στην πόλη και τις γύρω περιοχές – πιθανότατα περισσότερα από όσα έχουν υποπέσει στην αντίληψη των αρχών, προσθέτει.
«Με εξοργίζει», δηλώνει η ΜακΚίστρι στο CNN. «Με εξοργίζει που κάτι τόσο σοβαρό και θανατηφόρο αντιμετωπίζεται ως δεδομένο. Δεν είναι απλώς ανεύθυνο. Μπορεί αφού κολλήσουν τον ιό, να τον μεταφέρουν στους γονείς ή τους παππούδες τους».
Η πόλη επιδιώκει να δώσει διάσταση στο θέμα προκειμένου να σταματήσει αυτά τα πάρτι. Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα κατέστησε τη μάσκα υποχρεωτική, με τον κανόνα να τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα.
«Δεν είναι πολιτικό ζήτημα. Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας. Πεθαίνουν άνθρωποι και δεν υπάρχει θεραπεία. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σώσουμε όσο περισσότερες ζωές γίνεται», τονίζει η ΜακΚίνστρι.
Η πολιτεία της Αλαμπάμα έχει καταγράψει περίπου 39,000 κρούσματα και σχεδόν 1,000 θανάτους από κοροναϊό.
Πηγή: www.theguardian.com
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις