Το… έντομο ( ; ) που αναστάτωσε το διαδίκτυο
Η αράχνη αυτη φέρεται να έχει κάνει την εμφάνισή της το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκτός των Τρικάλων, και στην Κορινθία και το Ναύπλιο.
- Εισαγγελική παρέμβαση για το συμβάν στον ΗΣΑΠ – Άνοιξαν οι πόρτες συρμού εν κινήσει
- Τη Δευτέρα η απολογία των δύο συλληφθέντων για τη δολοφονία του 34χρονου στις Σέρρες – Τι υποστηρίζουν
- «Μα το 2015 δεν ήταν μόλις πέρσι;» – Γιατί ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα όσο μεγαλώνουμε
- Οι 18 μειώσεις φόρων και τα 7 μέτρα στήριξης των εισοδημάτων για το 2025
Αναστάτωση έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα που θέλουν ένα σπάνιο είδος αράχνης (camel spider) να έχει κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα. Η πιο πρόσφατη θέαση της αράχνης – καμήλας, έγινε στο σπίτι μιας οικογένειας στο Λογγάκι Τρικάλων.
Το είδος Camel Spider (Solifugae) αν και μοιάζει με αράχνη, στη πραγματικότητα συγγενεύει περισσότερο με τους σκορπιούς. Ήταν γνωστή στους αρχαίους Έλληνες ως «φαλάγγιον». Ενδημεί σε ξηρά και άνυδρα κλίματα και στις μέρες μας το βρίσκουμε συνήθως στη Μέση Ανατολή και σπανιότερα στις ΗΠΑ και το Μεξικό. Μπορούν να φτάσουν σε μήκος έως 12-15 εκατοστά και παρά τη τρομακτική εμφάνισή τους, δεν έχουν δηλητήριο και δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο. Επειδή όμως διαθέτουν σχετικά ισχυρούς σιαγόνες, μπορούν να προκαλέσουν επώδυνο δάγκωμα, μόνο εφόσον νιώσουν κίνδυνο και καθαρά για αμυντικό σκοπό.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η «καμήλα αράχνη» έχει πολλά ονόματα – πυρετός, φαλάνη, solpuga, σκορπιός του ανέμου, ηλιακή αράχνη. Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν περισσότερα από 1.000 είδη φαλάγγων. Ζουν σε ερήμους, στέπες, ξηρές ζώνες με υψηλή θερμοκρασία.
Το πλάσμα αυτό, μοιάζει με σκορπιό, αράχνη, έντομο, φαίνεται τρομακτικό, συμπεριφέρεται επιθετικά, τρέχει γρήγορα, έχει ένα σφιχτό κέλυφος. Τέτοιες δυνατότητες το καθιστούν πρακτικά άτρωτο.
Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι πολλές φορές έρχονται σε σύγκρουση και με σκορπιούς και συνήθως τους κατατροπώνουν.
Συνήθως περιμένουν το θύμα σε ένα απομονωμένο μέρος και σηκώνοντας το στήθος τους, σκορπάνε τα πλοκάμια τους προς τα εμπρός.
Τρέχουν με ταχύτητα 36 χλμ. την ώρα, ενώ το μήκος της ουράς τους μπορεί να εκτιναχθεί και στο 1 μέτρο.
Μια φωτογραφία διαφορετική που κυκλοφόρησε και δείχνει μια αράχνη με… ουρά, τελικά ήταν παιχνίδι από ταινία.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις