Παιδική πορνογραφία: «Ακτινογραφία» ενός απεχθούς φαινομένου
Ο υποστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), Μανώλης Σφακιανάκης, σχολίασε το ζήτημα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA»
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Έξαρση παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα στην χώρα τα φαινόμενα της παιδικής πορνογραφίας.
Αν και διαφορετικές μεταξύ τους, οι περιπτώσεις προκαλούν αποτροπιασμό στην κοινωνία, ενώ οι προεκτάσεις τους, αναδεικνύουν διάφορες πτυχές, όπως τη σχέση που μπορεί να έχει ένας γονιός με το παιδί του, αλλά και τη δύναμη που πρέπει να βρει ο γονιός για να καταγγείλει ένα φαινόμενο.
Η περίπτωση της Μαρκέλλας, ο καθηγητής που διατηρούσε σχέση με 14χρονη στην Ηλιούπολη, ο γυμναστής που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία στην Κρήτη, είναι μόνο μερικές αλλά ενδεικτικές περιπτώσεις ενός σκοτεινού νήματος.
Ο υποστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), Μανώλης Σφακιανάκης, σχολίασε το ζήτημα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Όπως εξήγησε, τα περισσότερα γεγονότα παιδικής πορνογραφίας δεν καταγράφονται.
«Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν μιλάνε. Μόνο το 3-4% των περιπτώσεων καταγγέλλονται και καταγράφονται. Η κακοποίηση είναι αυτή που οδηγεί τον γονιό στην Αστυνομία για να καταγγείλει ένα γεγονός» σημείωσε, τονίζοντας την ανάγκη να προσφεύγουν άμεσα οι γονείς στην Αστυνομία, μόλις αντιληφθούν κάτι.
Παράλληλα, σημείωσε ότι οι γονείς οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί, εστιάζοντας στις σχέσεις των παιδιών τους με το συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον.
«Περιβάλλον είναι και αυτοί που έρχονται στο σπίτι μας. Όπως η περίπτωση με τον καθηγητή. Οι γονείς πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά» επισήμανε.
Από την πλευρά της , η Κλινική Ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη, υπογράμμισε τη σημασία του να υπάρχει αληθινή και καλή επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών.
Επιπλέον, ανέφερε, ότι οι γονείς δεν πρέπει να τρομοκρατούν ή να πανικοβάλλουν τα παιδιά τους, γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κλειστούν στον εαυτό τους και να μη μιλήσουν.
Τέλος, εξήγησε τη σημασία που έχει η στάση του γονιού για το παιδί.
«Ο γονιός δίνει την πληροφορία με αυτό που είναι, όχι με αυτό που λέει ή με αυτό που προτρέπει» τόνισε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις