Φρικασέ με βλίτα και μπάμιες
Απλό, νόστιμο, εύκολο και καλοκαιρινό
Spotlight
-
Εφτά χρόνια φυλακή στα δύο αδέρφια για τον θάνατο 52χρονου - Τον είχαν ξυλοκοπήσει επειδή τάιζε αδέσποτα ζώα
-
Οι «παρενέργειες» των εμβολίων καίνε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
-
Σοκ για την Σερένα Γουίλιαμς: Ο σύζυγός της αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με την νόσο του Lyme
-
Τελείωσε το παραμύθι για πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ
Προετοιμασία:15’, Μαγείρεμα: 40’
ΥΛΙΚΑ (για 5 μερίδες)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. βλίτα, χοντροκομμένα
400 γρ. μπάμιες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλ. άνηθος, ψιλοκομμένος
½ φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Χυμός από 1 λεμόνι
1/3 κ.γ. αλάτι
Πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τσιγαρίζουμε, σε χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύοντας για άλλο 1 λεπτό. Σβήνουμε με 120 ml κρασί και 300 ml νερό. Αφού έρθει το υγρό σε βρασμό, προσθέτουμε τα βλίτα και τα ανακατεύουμε, ώσπου να μειωθεί ο όγκος τους. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτουμε τις μπάμιες, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει το φαγητό. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Καλοκαίρι στο Νότο: Βεντέτα με τις γιαγιάδες της Κρήτης άνοιξαν οι παππούδες – Μπροστάρης ο Ηλίας Μαμαλάκης
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Εκλέχθηκε το νέο προεδρείο – Οι 14 αντιπρόεδροι και οι 5 κοσμήτορες
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Θα συνεχίζει να βρίσκεται στο τιμόνι της Κομισιόν; Οι εκτιμήσεις για την ψηφοφορία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις