Φρικασέ με βλίτα και μπάμιες
Απλό, νόστιμο, εύκολο και καλοκαιρινό
Προετοιμασία:15’, Μαγείρεμα: 40’
ΥΛΙΚΑ (για 5 μερίδες)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. βλίτα, χοντροκομμένα
400 γρ. μπάμιες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλ. άνηθος, ψιλοκομμένος
½ φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Χυμός από 1 λεμόνι
1/3 κ.γ. αλάτι
Πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τσιγαρίζουμε, σε χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύοντας για άλλο 1 λεπτό. Σβήνουμε με 120 ml κρασί και 300 ml νερό. Αφού έρθει το υγρό σε βρασμό, προσθέτουμε τα βλίτα και τα ανακατεύουμε, ώσπου να μειωθεί ο όγκος τους. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτουμε τις μπάμιες, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει το φαγητό. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έκανε ακροδεξιά και πληθωρισμό παγκόσμιους «βασιλιάδες»
- Επιστροφή στον πρώην: Η σύγχρονη «Οδύσσεια» των σχέσεων
- Καιρός: Επιδείνωση των συνθηκών με κρύο, βροχές και χιόνια – Πότε θα εκδηλωθούν καταιγίδες στην Αττική
- Μπορεί η Τουρκία ή τα Κατεχόμενα να οριοθετήσουν με τη Συρία;
- Γάζα: Η σφαγή συνεχίζεται παρά τις ελπίδες για εκεχειρία – Δεκάδες νεκροί και νέα πλήγματα σε νοσοκομείο
- ΑΕΚ: Η κατάρα των γιορτών!