Ο Κρίστιαν Πούλισιτς πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις με την Τσέλσι, είναι απολαυστικός στο παιχνίδι του και αποτελεί πραγματικό πονοκέφαλο για κάθε αντίπαλη άμυνα.
Οι επιδόσεις του έχουν αναγκάσει όλο και περισσότερους να τον συγκρίνουν με τον Εντέν Αζάρ.
Ο Φρανκ Λάμπαρντ έχει δηλώσει ότι θέλει ακόμα δρόμο για να φτάσει στο επίπεδο του Βέλγου, αλλά τα στατιστικά μαρτυρούν το αντίθετο.
Η Τσέλσι έβγαλε από τα ταμεία της 65 εκατομμύρια λίρες για να αποκτήσει τον Πούλισιτς από την Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2019 και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος αμερικανός ποδοσφαιριστής.
Ο 21χρονος επιθετικός μετρά 7 γκολ σε 20 εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ και οδηγεί τους «μπλε» από επιτυχία σε επιτυχία.
Οι ικανότητες του νεαρού μοιάζουν αρκετά με αυτές του Αζάρ και δεν είναι λίγοι αυτοί που τον χρίζουν αντικαταστάτη του Βέλγου.
Ο Αζάρ, ο οποίος πέρασε επτά εξαιρετικά επιτυχημένα χρόνια στο Λονδίνο, μετρώντας 110 γκολ με την Τσέλσι, αποχώρησε από το Λονδίνο το καλοκαίρι του 2019 με προορισμό τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Σύμφωνα με τα στατιστικά της SunSport, ο Πούλισιτς έχει πετύχει επτά γκολ στα πρώτα 20 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, την ώρα που σε ισάριθμα ματς ο Αζάρ είχε τέσσερα.
Δεν είναι, όμως, μόνο τα γκολ αυτά που εντυπωσιάζουν.
Ο Αμερικανός μετρά 46 επιτυχημένες ντρίμπλες, μια επίδοση που ξεπερνά κατά πολύ τις 28 του Βέλγου.
Σε αυτήν τη σύγκριση αναφέρθηκε πρόσφατα και ο Φρανκ Λάμπαρντ.
Ο τεχνικός των Λονδρέζων αφενός δε θέλησε να «φουσκώσει» τα μυαλά του Πούλισιτς και αφετέρου δεν μπορούσε να μην πει κολακευτικά λόγια για το ταλέντο του:
«Δε θα ήθελα να εμπλακώ σε αυτήν τη σύγκριση. Αμφότεροι είναι ικανοί να προσπερνάνε αντιπάλους και είναι απόλαυση να τους κοιτάς. Ο Εντέν το έκανε εδώ και ήταν απίθανο αυτό που κατάφερε. Η προσωπική του συμβολή στην κατάκτηση τροπαίων από το σύλλογο ήταν σπουδαία. Οπότε δε θέλω να κάνω συγκρίσεις. Όμως, δε θέλω να είμαι και άδικος προς τον Κρίστιαν, καθώς τη δεδομένη στιγμή δείχνει πως έχει αυτήν τη φυσική ικανότητα, την ισορροπία και την ταχύτητα στην ντρίπλα.
Το επόμενο βήμα για εκείνον είναι να παράγει πιο πολλά γκολ και ασίστ. Ήδη στην επάνοδό του έχει δείξει πως μπορεί να το κάνει και τα πάει πολύ καλά. Είχε προβλήματα τραυματισμών τη φετινή σεζόν, οπότε τώρα είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν. Είναι πραγματικά καλός» ήταν τα λόγια του Λάμπαρντ.
Ο Πούλισιτς συνεχίζει να επιβεβαιώνει την «ταμπέλα» του σούπερ ταλέντου που του έχουν αποδώσει κατά καιρούς.
Το άστρο του έχει αρχίσει να λάμπει και το μέλλον δικαιωματικά του ανήκει.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο Γάλλος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης Κιλιάν Εμπαπέ κάνει μαθήματα οδήγησης για να αποκτήσει δίπλωμα, κίνηση που εκλαμβάνεται ως ένα ακόμη σημάδι προσαρμογής
Η γερμανική ομάδα ακυρώνει το ταξίδι της στις ΗΠΑ εν μέσω ανησυχιών για τις ενέργειες της ICE στη Μινεσότα και τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει.
Ο Ιγκόρ Τούντορ δηλώνει πως δεν απολαμβάνει τον ρόλο του στην Τότεναμ πριν από το ντεμπούτο του στην Premier League στο ντέρμπι με την ‘Αρσεναλ και υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό!
Οι δηλώσεις που έκανε ο Αντρέ Λουίζ, ενόψει του παιχνιδιού που θα δώσει ο Ολυμπιακός με τον Παναιτωλικό το Σάββατο (21/2, 17:00) για την 22η αγωνιστική.