Πανελλαδικές 2020: Πού αρίστευσαν και πού «πάτωσαν» οι υποψήφιοι – Πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία
Στα σχολεία αναρτήθηκαν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις ενώ το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα και τα στατιστικά στοιχεία για τους υποψηφίους όλων των ομάδων προσανατολισμού
- Μεθοδεύσεις και προσπάθειες επηρεασμού των ιατροδικαστών στο συγκλονιστικό θρίλερ της Αμαλιάδας
- «Είσαι ενδοτικός», «Μην είσαι κατά συρροή δειλός»: Συνεχίζεται ο πόλεμος Νετανιάχου και Γκαντζ
- Νετανιάχου: «Θα δράσουμε κατά των Χούθι, όπως δράσαμε κατά των τρομοκρατών του Ιράν»
- Πόσο θα κοστίσει στην τσέπη των Ελλήνων αν ενεργοποιηθεί η «βόμβα» Τραμπ για 5% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες
Στα λύκεια όλης της χώρας έχουν αναρτηθεί οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ λίγο μετά τις 11:30 άνοιξε και η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας στην οποία οι υποψήφιοι με τους προσωπικούς τους κωδικούς μπορούν, επίσης, να βρίσκουν τις βαθμολογίες τους.
Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα και τα στατιστικά στοιχεία για τους υποψηφίους όλων των ομάδων προσανατολισμού.
Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τα αποτελέσματά του είτε επισκεπτόμενος το λύκειό του, είτε χρησιμοποιώντας τον οκταψήφιο κωδικό του και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Δείτε εδώ τις γραπτές βαθμολογίες.
Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που αναρτώνται στα Λύκεια με τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2020 περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.
Ανακοινώθηκαν και τα στατιστικά στοιχεία
Παράλληλα ανακοινώθηκαν τα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες 2020.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος στις Πανελλήνιες οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα. Η διαφορά είναι ότι με το νέο σύστημα δεν εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών στα Λατινικά, αλλά στην Κοινωνιολογία, και παράλληλα δεν υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων.
Σύμφωνα με την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων, από το σύνολο των 71.547 υποψηφίων ΓΕΛ που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις με το νέο σύστημα σε όλες τις ομάδες προσανατολισμού πάνω από τη βάση έγραψε το 72,87% των υποψηφίων στην νεοελληνική γλώσσα, το 71,75% στη Βιολογία, το 62,03% στην Κοινωνιολογία, το 60,24% στην Οικονομία Ο.Π.
Σχεδόν ένας στους δύο υποψήφιους έγραψε κάτω από τη βάση (58,84) στα Μαθηματικά, αλλά και στην Ιστορία 50,81%.
Μόλις 22 υποψήφιοι αρίστευσαν στην Νεοελληνική γλώσσα και το 0,79% των υποψηφίων στα αρχαία Ελληνικά. Το 35,20% των υποψηφίων στα μαθηματικά δεν κατάφερε να πάρει πάνω από 5 βαθμούς και αντίστοιχα το 29,67 στην ιστορία.
Αναλυτικά οι πίνακες με τα στατιστικά όλων των ομάδων
Στην ομάδα προσανατολισμού θετικών σπουδών (πίνακας) οι υποψήφιοι τα πήγαν καλά σε Νεοελληνική γλώσσα και Μαθηματικά καθώς πάνω από τη βάση έγραψαν το 82,66% και το 66,86% αντίστοιχα.
Αντίθετα το 41,50% των υποψηφίων στη Φυσική και το 48,75% στη Χημεία έγραψε κάτω από τη βάση. Στην ομάδα ανθρωπιστικών σπουδών (πίνακας) ένας στους δύο έπιασε τη βάση, ενώ αντίστοιχες είναι και οι επιδόσεις των υποψηφίων στα αρχαία ελληνικά.
Μόλις το 24,41% των υποψηφίων στα μαθηματικά έγραψε πάνω από τη βάση στην ομάδα σπουδών οικονομίας και πληροφορικής (πίνακας) , ενώ πάνω τη βάση έγραψε το 58.15% των υποψηφίων στα Νεοελληνικά και το 60,24% στην οικονομία.
Πολύ καλές είναι οι επιδόσεις των υποψηφίων στην ομάδα σπουδών υγείας (πίνακας) καθώς μόλις τρι 28,25% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στη Βιολογία και το 13,22% στη Νεοελληνική Γλώσσα.
Δείτε εδώ αναλυτικά στατιστικά στοιχεία
Από αύριο η κατάθεση των μηχανογραφικών
Από αύριο, Σάββατο 11-7-2020, μέχρι και την Παρασκευή 17-7-2020, όλοι οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020 θα μπορούν πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, κανείς υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο. Από το υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.
Πότε να περιμένουμε τις βάσεις
Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν μία επιπλέον ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2020 στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.
Οι βάσεις εισαγωγής εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις