Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Οι γνωστοί «γνωστοί» έσπασαν πάλι την απεργία της ΕΣΗΕΑ

Πατατοκεφτέδες με λιαστή ντομάτα και σάλτσα φέτας

Πατατοκεφτέδες με λιαστή ντομάτα και σάλτσα φέτας

Τραγανοί, γευστικοί και ευωδιαστοί, είναι ιδανικοί για το καλοκαιρινό τραπέζι

Προετοιμασία:40’ Μαγείρεμα: 30’, Τηγάνισμα: 20’

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κεφτέδες)

Για τον πουρέ πατάτας – βάση για τους κεφτέδες  (για 1 κιλό)

1.300 γρ. πατάτες καλά πλυμένες του ίδιου μεγέθους

1 κ.σ. αλάτι

Για τους κεφτέδες

30 λιαστές ντομάτες σουρωμένες από το λάδι, κομμένες ζουλιέν

1 φλ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

150 γρ. κεφαλογραβιέρα

2 κρόκοι αβγών

5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

Αλεύρι για το πανάρισμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα φέτας

200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

150 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη με ένα πιρούνι

2 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

50 ml ελαιόλαδο

Ξύσμα από ένα λεμόνι, ακέρωτο

Αλάτι και πιπέρι, προαιρετικά

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τον πουρέ: Βάζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε φαρδιά κατσαρόλα, με άφθονο νερό που να τις σκεπάζει. Προσθέτουμε το αλάτι. Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά έως ότου όταν τις καρφώνουμε με ένα μαχαιράκι να μη βρίσκει αντίσταση. Θέλει προσοχή να μην παραβράσουν οι πατάτες και αρχίσουν να διαλύονται. Ο χρόνος βρασίματος θα διαμορφωθεί ανάλογα με το μέγεθός τους.

Οταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε με προσοχή από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι. Οι πατάτες πρέπει να βγουν αμέσως από την κατσαρόλα, όσο είναι ακόμη καυτές, για να εξατμισθούν όλα τα περιττά υγρά.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ (ή τις λιώνουμε με το πρες πουρέ). Αφήνουμε να κρυώσει τελείως προτού τον χρησιμοποιήσουμε στο μείγμα των κεφτέδων.

Για τους κεφτέδες: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, μαζί με τον πουρέ, και πλάθουμε τους κεφτέδες. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, σε δυνατή φωτιά, για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά για τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα φέτας.

Must in

Ο Κάρολος, ο Ουίλιαμ, η μούχλα και τα κρυμμένα εκατομμύρια του στέμματος φέρνουν οργή στη Βρετανία

Η έρευνα των Sunday Times και Channel 4 αποκαλύπτει ότι ο βασιλιάς Κάρολος και ο διάδοχος απολαμβάνουν έσοδα εκατομμυρίων χρεώνοντας φιλανθρωπίες, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους οργανισμούς ενώ τα ακίνητα που νοικιάζει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024