Έξυπνα tips που θα προστατέψουν το κινητό σας στην παραλία
Τα μόνα tips που χρειάζεται να ξέρετε για να προστατέψετε το κινητό σας τηλέφωνο στην παραλία
Τα κινητά στην παραλία χρειάζονται ειδική μεταχείριση, καθώς δεν είναι σχεδιασμένα να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες.
Οι κατασκευαστές τους ενημερώνουν, ότι η μέγιστη θερμοκρασία στην οποία μπορούν να εκτεθούν, όχι μόνο τα κινητά αλλά οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, είναι οι 35 C.
Επίσης, μπορεί να προκληθούν μόνιμες βλάβες ή καταστροφή, εάν το κινητό έρθει σε επαφή με το θαλασσινό νερό ή την άμμο. Για να προφυλαχθεί, υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι.
Κρατήστε το μακριά από τον ήλιο
Το κινητό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερθερμαίνεται γιατί η οθόνη αποκτά προβλήματα και υπάρχει πιθανότητα να σταματήσει να λειτουργεί. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να το φυλάτε σε σκιερό μέρος, όπως μέσα στη τσάντα θαλάσσης ή να είναι σκεπασμένο με μια πετσέτα.
Βάλτε το σε αδιάβροχη θήκη
Μια αδιάβροχη θήκη μπορεί να σας σώσει από πολλές στιγμές ατυχίας στην παραλία. Η θήκη εμποδίζει το νερό να εισέλθει στο κινητό και να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Επιπλέον, δεν αφήνει την άμμο να μπει στις θύρες φόρτισης και στην κάμερα.
Χρησιμοποιήστε μονωτική ή σελοτέιπ
Μπορεί να μην σας έχει πάει στο μυαλό αλλά α άμμος μπορεί να γδάρει την οθόνη, το εξωτερικό περίβλημα και να μπει στο εσωτερικό της συσκευής μπλοκάροντας τη λειτουργία της. Σκεφτείτε να κλείνετε τις θύρες της συσκευής με μονωτική ταινία ή σελοτέιπ καθώς έτσι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες για βλάβες λόγω της άμμου.
Τι να κάνετε σε περίπτωση υπερθέρμανσης
Η έκθεση στον ήλιο δεν ευνοεί καθόλου την διατήρηση της φυσιολογικής θερμοκρασίας του κινητού μας τηλεφώνου. Έστω και δέκα λεπτά άμεσης έκθεσης στον ήλιο αρκούν για να προκαλέσουν υπερθέρμανση, που μπορεί να μην έχει άμεσα αποτελέσματα εκτός από το να κλείσει το κινητό από μόνο του, αλλά βλάπτουν τη συνολική λειτουργικότητά του.
Η θήκη είναι «συνήθης ύποπτος» αφού δεν αφήνει τη θερμοκρασία του κινητού τηλεφώνου να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Ως πρώτο βήμα, λοιπόν, πρέπει να αφαιρέσετε τη θήκη.
Στη συνέχεια φροντίστε να κάνετε «αέρα» στη συσκευή σας ώστε να πέσει πιο γρήγορα η θερμοκρασία του. Μην προσπαθήσετε να το ανοίξετε πριν κρυώσει, καθώς αυτός είναι ο τρόπος της συσκευής να «αυτοπροστατεύεται».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις