Έρχεται αμυντικός συνασπισμός στην Αν. Μεσόγειο; Συζητήσεις Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, Ιταλίας
Η διαδικασία αυτή θα προσφέρει τη δυνατότητα διευκολύνσεων στα κυπριακά λιμάνια, ασκήσεων, και είναι συναφής με την ασφαλή εκμετάλλευση του φυσικού αερίου τόσο στην ΑΟΖ της Κύπρου όσο και στην περιοχή της Κρήτης, όπου εμπλέκεται και στις δυο περιπτώσεις η γαλλική TOTAL.
- Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 19χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονία του 5χρονου στο Μαρκόπουλο
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Έκλεβε τα παπούτσια των παιδιών στο νηπιαγωγείο και πιάστηκε στα πράσα (βίντεο)
- Έβαλαν κουτάβια σε τσουβάλια, τα έδεσαν και τα πέταξαν στον Αλφειό
Στα σκαριά τετραμερής συνεργασία με τη μορφή συμμαχίας, με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Κύπρου, που θα καλύπτει τον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.
Η προσπάθεια βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, αφού έχουν δοθεί χάρτες κάλυψης περιοχών. Συζήτηση γίνεται επί των κανόνων εμπλοκής στη βάση του ότι η συνεργασία έχει αμυντικό χαρακτήρα και στόχο τη σταθερότητα και την ειρήνη, μεταδίδει το sigmalive, που επικαλείται πληροφορίες της «Σημερινής».
Η διαδικασία αυτή θα προσφέρει τη δυνατότητα διευκολύνσεων στα κυπριακά λιμάνια, ασκήσεων, και είναι βεβαίως συναφής με την ασφαλή εκμετάλλευση του φυσικού αερίου τόσο στην ΑΟΖ της Κύπρου όσο και στην περιοχή της Κρήτης, όπου εμπλέκεται και στις δυο περιπτώσεις η γαλλική TOTAL.
Στα σκαριά τετραμερής συνεργασία με τη μορφή συμμαχίας, με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Κύπρου, που θα καλύπτει τον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.
Η τετραμερής συνεργασία δεν έχει επιθετικό χαρακτήρα και έχει τη σύμφωνη γνώμη του Ισραήλ και, κατ’ ελάχιστον, την ανοχή των ΗΠΑ, εφόσον οι τρεις από τις τέσσερις χώρες ανήκουν στο ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί επιδιώκουν εμβάθυνση των σχέσεων με τη Λευκωσία επί τη βάσει του νομοσχεδίου Ρούμπιο-Μενέντεζ.
Ταυτοχρόνως, και οι τέσσερις χώρες ανήκουν στην ΕΕ και, ως εκ τούτου, η διαδικασία μπορεί να εμφανιστεί ως συνδεδεμένη με τα συμφέροντα των εταίρων μας στην περιοχή και της κάλυψης του όποιου κενού ασφαλείας υπάρχει. Πρόκειται, δηλαδή, για ομάδα κρατών της ΕΕ, που καλύπτει τμήμα της ασφάλειας, το οποίο θα έπρεπε να έχει υπό την ευθύνη της η ΕΕ, αλλά δεν μπορεί να το πράξει, αφού δεν διαθέτει δικές της ένοπλες δυνάμεις.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις