Μωσαϊκό με πολύχρωμα, γεμιστά μπισκότα
Θα λατρέψετε αυτή την παραλλαγή του κλασσικού, αγαπημένου γλυκού ψυγείου
Προετοιμασία 10΄ Αναμονή τουλάχιστον 5 ώρες
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 10 φέτες)
250 γρ. βούτυρο
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. μπράντι (κονιάκ)
6 κ.σ. κοσκινισμένο κακάο
½ πακέτο (110 γρ.) λευκά γεμιστά μπισκότα βανίλια
½ πακέτο (110 γρ.) γεμιστά μπισκότα φράουλα
½ πακέτο (110 γρ.) πτι μπερ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο (να μην κάψει) και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το μπράντι και το κακάο και ανακατεύουμε. Σπάμε τα μπισκότα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα να ενσωματωθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και το ρολάρουμε να του δώσουμε το σχήμα σαλαμιού. Το τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες πριν το κόψουμε.
- Πυρηνική ενέργεια: Η εκλογή Τραμπ και οι μικροί αντιδραστήρες στα ελληνικά νησιά
- Η διακεκριμένη ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ «Βυρωνιώτισσα του Αιώνα»
- Τσουκάλας: Ο πολίτης πάει στο σούπερ μάρκετ και δεν του φτάνει το εισόδημα για επαρκή τρόφιμα
- Νέα Υόρκη: Ρομπότ πραγματοποίησε διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων σε ασθενή με ΧΑΠ
- Ουκρανία: Mach 11 έπιασε ο βαλλιστικός πύραυλος της Ρωσίας που χτύπησε το Ντνίπρο με 6 πολεμικές κεφαλές
- Η Σελένα Γκόμεζ ποζάρει για την Μόργκαν Μάερ σε ένα vintage editorial που φωνάζει «iconic»