Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η Τουρκία έχει ήδη παραβιάσει την εθνική μας κυριαρχία;

Η Τουρκία έχει ήδη παραβιάσει την εθνική μας κυριαρχία;

Είναι ή όχι παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας μας, οι σωρευτικές καθημερινές παραβιάσεις του θαλάσσιου και εναέριου εθνικού μας χώρου;

Η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος της Υφηλίου, που δέχεται καθημερινά δεκάδες παραβιάσεις του εναέριου εθνικού χώρου και συχνότατες εισβολές πολεμικών πλοίων, στον θαλάσσιο χώρο και μάλιστα με πειρατικές ενέργειες εις βάρος των ελλήνων ψαράδων.

Η επίσημη αλλά μάλλον ακατανόητη απάντηση σχεδόν όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, στην καθημερινή αυτή πολλαπλή τουρκική πειρατεία είναι: «Δεν θα ανεχθούμε πράξεις που στρέφονται κατά της εθνικής μας κυριαρχίας». Όμως ήδη τις ανεχόμαστε καθημερινά!

Είναι ή όχι παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας μας, οι σωρευτικές καθημερινές παραβιάσεις του θαλάσσιου και εναέριου εθνικού μας χώρου; Προφανώς, προφανέστατα, όλες αυτές οι εκ μέρους μας ατιμώρητες παραβιάσεις προσβάλλουν την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια.

Αυτό όχι απλώς το παράδοξο, αλλά και ανατριχιαστικό φαινόμενο αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, στην αμυντική πορεία της Ελλάδας. Η δε απάντηση των ελληνικών κυβερνήσεων ότι «πέρα βρέχει», με αυτές τις εισβολές, που αναχαιτίζονται με κίνδυνο της ζωής των πιλότων μας, αλλά και πολεμικών αναφλέξεων, έχει δημιουργήσει ένα είδος μοιρολατρικού μυθριδατισμού, στο αμυντικό μας σύστημα.

Η ώρα των κυρώσεων

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει επιδοθεί σε μαραθώνιο δρόμο, να πείσει και να συσπειρώσει κατά του ταραξία τούρκου χαλίφη, όχι μόνο τους εταίρους μας στην ΕΕ, αλλά και κράτη-μέλη του Αραβικού Συνδέσμου και γενικότερα της Μέσης Ανατολής.

Ήδη, ο έλληνας ΥΠΕΞ κατόρθωσε να δημιουργήσει τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και στην Ευρωπαϊκή Commission κατ’ αρχήν την πεποίθηση, ότι ο Ερντογάν, φερόμενος εχθρικά εναντίον της Ελλάδας, μοιραία προκαλεί την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει ακόμη και σε βαρύτατες κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό, ότι ο Νίκος Δένδιας προτείνει προς τους ευρωπαίους εταίρους μας κυρώσεις κατά του καθεστώτος του Ερντογάν οι οποίες, μεταξύ άλλων προβλέπουν:

– Κατάργηση της προενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

– Ενεργοποίηση της ένοπλης αμυντικής συνδρομής της ΕΕ υπέρ της Ελλάδας σε περίπτωση ένοπλης εχθρικής παραβίασης της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία. Η συνδρομή αυτή ορίζεται ρητά στο άρθρο 42 της ιδρυτικής συνθήκης της ΕΕ!

– Ανάκληση από τον Ερντογάν της απόφασης για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος και συσπείρωση της διεθνούς κοινότητας, κατά της Τουρκίας, σε περίπτωση που η Άγκυρα εμμείνει στο ανοσιούργημα αυτό.

– Περιορισμό ή και κατάργηση από την ΕΕ των οικονομικών συναλλαγών με την Τουρκία.

Άτακτη οπισθοχώρηση

Εμφανώς θορυβημένος, αλλά και πανικόβλητος ο τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου ήδη έχει ζητήσει από την ΕΕ, να μη προβεί στην επιβολή κυρώσεων κατά του καθεστώτος Ερντογάν, με το αιτιολογικό ότι προέχει ο ελληνοτουρκικός διάλογος, που τον έχει ήδη κόψει στα μέτρα του ο Ερντογάν.

Η κίνηση αυτή του Νταβούτογλου από τη μία πλευρά επιβεβαιώνει την αντίληψη κάθε νοήμονος πολιτικοποιημένου ατόμου, ότι η ανόητη διπλωματική διγλωσσία του καθεστώτος Ερντογάν, από τη μία πλευρά μαρτυρά θρασυδειλία και από την άλλη εξευτελιστική οπισθοχώρηση…

Sports in

Άγιαξ – Ολυμπιακός 1-0: Το ελληνικό «χρυσάφι» του Μεντιλίμπαρ

Η ευλογημένη γενιά του Youth League είναι εδώ διεκδικώντας. Και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιβεβαιώνει πως…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024