Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αγωνιστικός

Αγωνιστικός «χάρτης» για όλες τις πίστες του κόσμου από την Lotus

H βρετανική φίρμα παρουσίασε ένα ενδιαφέρον gadget για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου... ερασιτεχνισμού που τυγχάνουν ιδιοκτήτες Lotus, παρουσιάζοντας έναν plug-and-play αποσπώμενο ψηφιακό πίνακα οργάνων για όσους αρέσκονται να οδηγούν σε πίστες.

Η Lotus παρουσίασε ένα νέο αποσπώμενο ψηφιακό πίνακα οργάνων ο οποίος διαθέτει προ εγκατεστημένα δεδομένα για 4.127 αγωνιστικές πίστες σε όλο τον κόσμο και ο οποίος θα είναι αρχικά διαθέσιμος για τις Elise και Exige V6.

O πίνακας οργάνων ο οποίος είναι λογικής plug-and-play, διαθέτει ενσωματωμένο GPS το οποίο ανιχνεύει την εκάστοτε διαδρομή και σε περίπτωση που ο οδηγός βρίσκεται σε κάποια πίστα ανά τον κόσμο, μπορεί να του υποδείξει στοιχεία και την ιδανική αγωνιστική γραμμή προκειμένου να βελτιώσει τις επιδόσεις του, ενώ φυσικά μπορεί να καταγράψει χρόνους και δεδομένα.

Για την καλύτερη καταγραφή, το σύστημα συνδέεται και με κάμερα η οποία μπορεί να καταγράψει τους γύρους ενώ συνδυαστικά με το GPS να βοηθήσει τον οδηγό να καθορίσει την ακριβή γραμμή εκκίνησης/τερματισμού για να συγκρίνει τις επιδόσεις του.

Οι ενδείξεις εμφανίζονται σε μια ψηφιακή οθόνη η οποία τοποθετείται πάνω από τον αναλογικό πίνακα ενώ, ακόμα και αν ο οδηγός δεν κινείται σε πίστα αλλά στο δημόσιο οδικό δίκτυο μπορεί να εμφανίζει δεδομένα όπως η ταχύτητα και οι στροφές του κινητήρα.

Ο πίνακας οργάνων ψηφιακός αγωνιστικός βοηθός μπορεί να τοποθετηθεί σε όλες της Elise και Exige που έχουν κατασκευαστεί μετά το 2008 και κοστίζει  1.470 στερλίνες.

Sports in

Τάισον: «Χαρούμενος που πήρα ακόμη ένα βραβείο, ανυπομονώ για τη νέα σεζόν» (pic)

Ο Τάισον αναφέρθηκε στο βραβείο του καλύτερου πασέρ του πρωταθλήματος, αλλά και στη νέα χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024