Κικίλιας: Επιπλέον κίνητρα για το προσωπικό υγείας στα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων
Την επεξεργασία ρύθμισης για επιπλέον κίνητρα στους επαγγελματίες υγείας ώστε να υπηρετούν σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
- Τι είναι το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης και τι είναι το ταβάνι του χρέους;
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Έκλεβαν πολυτελή οχήματα SUV και τα πωλούσαν στο εξωτερικό – Το αιματηρό επεισόδιο με τον αρχηγό της σπείρας
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
Στο Αγαθονήσι βρέθηκε σήμερα Κυριακή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο ελέγχου της ετοιμότητας του Συστήματος Υγείας στη νησιωτική Ελλάδα.
Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού και συνεχάρη το προσωπικό του, ενώ προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για επιπλέον κίνητρα στους επαγγελματίες υγείας που θα υπηρετούν στα νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 1.000 κατοίκων.
«Είναι στο χέρι μας να μην υπάρξει δεύτερο κύμα»
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις εξελίξεις με τον κοροναϊό και την ανησυχία που υπάρχει από τους πολίτες για το ενδεχόμενο εμφάνισης δεύτερου κύματος κρουσμάτων, καθώς και το φόβο για νέα καραντίνα και περιορισμούς.
«Θα με ανησυχούσε περισσότερο το να μην ανησυχούμε. Δεν υπάρχει χειρότερη εξέλιξη από τον εφησυχασμό, όταν ο κίνδυνος είναι ακόμη εδώ, όταν είναι και παγκόσμιος και υψηλός και αφορά στην υγεία μας», σημείωσε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στη «Real News», ενώ συμπλήρωσε πως «το κλειδί της επιτυχίας μας στην προηγούμενη φάση ήταν η εγρήγορση με τα έγκαιρα μέτρα και η ομόθυμη σοβαρή συμμόρφωση όλων μας».
«Το έχω πει και το επαναλαμβάνω: Η στάση μας απέναντι στον κοροναϊό θα καθορίσει και τη στάση του κοροναϊού απέναντι μας. Είναι στο χέρι μας να μην υπάρξει δεύτερο κύμα. Επιδημιολογικά, δεν είμαστε σε δυσμενέστερη θέση από ό,τι στο ξέσπασμα του πρώτου κύματος. Η μεγάλη και επικίνδυνη, όπως εκτιμώ, διαφορά, είναι ότι πολλοί από εμάς – οι νεότεροι ηλικιακά, όσοι γενικά παίρνουν αψήφιστα θέματα υγείας, όσοι ‘ξεσκάνε’ μετά από το δύσκολο lockdown – δεν προστατεύονται, δεν τηρούν τους απλούς κανόνες προφύλαξης: μάσκα – ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς – συχνό πλύσιμο χεριών και αντισηπτικό, τήρηση των αποστάσεων» πρόσθεσε.
«Τα πανηγύρια απαγορεύτηκαν επειδή η φύση της εκδήλωσης είναι τέτοια που οι αποστάσεις δεν γίνεται να τηρηθούν και φυσικά ο αριθμός των ανθρώπων που διασκεδάζουν εκεί είναι τεράστιος. Δεν είναι καθόλου δύσκολο, όμως, να ακούς μουσική, να πίνεις το ποτό σου ή να χορεύεις σ’ ένα μπαρ, αλλά να μην στριμώχνεται ο ένας πάνω στον άλλον. Δηλαδή αν είσαι 1,5 μέτρο μακριά από τη διπλανή παρέα, δεν διασκεδάζεις; Αν χορεύουν τα παιδιά σε μια παραλία πρέπει να στριμωχτούν αντί να απλωθούν; Και να πω κάτι ακόμη: Νιώθουν οι νέοι, οι κάτω των 45 ότι είναι άτρωτοι, ότι και να κολλήσουν τον ιό δεν θα νοσήσουν σοβαρά. Πρώτον, αυτό δεν ισχύει για όλους, όπως μάθαμε δυστυχώς με τον πιο σκληρό τρόπο, οπότε να ξέρουν ότι παίζουν ρώσικη ρουλέτα και, δεύτερον, να θυμούνται συνεχώς ότι έχουν γονείς ή παππούδες τους οποίους εκθέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις