Λαβράκι με αρακά και σάλτσα μουστάρδας
Χορταστικό και εύκολο φαγητό, μια πρωτότυπη πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι
Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα: 50’
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
4 λαβράκια, 400 γρ. το καθένα
6 ντομάτες, ψιλοκομμένες
300 ml ελαιόλαδο
½ κιλό αρακάς
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ ματσάκι (½ φλ.) άνηθος, ψιλοκομμένος
4 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. ζάχαρη
1 λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο
1 κ.γ. πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα μουστάρδας
3 κ.σ. μουστάρδα
Χυμός και ξύσμα από ακέρωτο 1 λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τις ντομάτες, τον αρακά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το ταψί στην προτελευταία σχάρα και ψήνουμε για 35 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, βάζουμε μέσα τα ψάρια, περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά, στους 180°C, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ψηθεί το ψάρι. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ακόμα ζεστό.
- Ρωσία: Γελοίοι οι υπαινιγμοί για σαμποτάζ μας στη Βαλτική
- Γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε τη σημαία του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου και χτυπάει τον Τσίπρα
- Χ. Μπρουμίδης στο 26o Συνέδριο Infocom World 2024: «Εφικτή η αύξηση των συνδέσεων οπτικής ίνας κατά 50% έως το 2025»
- Στ. Κασσελάκης: Αποκαλυπτήρια για το κόμμα ακόμα και εντός της εβδομάδας – Η λέξη που θα περιλαμβάνει το όνομα
- Η αντίδραση του Λάσο όταν έμαθε πως δεν θα παίξει αύριο ο Βεζένκοφ
- Χαμός σε πτήση: Κατακλυσμός και… κραυγές από επιβάτες αεροπλάνου