Η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει το νικητή του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τσέλσι για τον φετινό τελικό του Community Shield. Η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα είναι στις 30 Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, έκανε λόγο για επιστροφή κόσμου στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ από την 1η Οκτωβρίου ωστόσο η αγγλική ομοσπονδία σκέφτεται να δρομολογήσει νωρίτερα αυτή την επιστροφή σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Telegraph».

Το ρεπορτάζ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η αγγλική ομοσπονδία βλέπει τον θεσμό του Community Shield ως το τέλειο τεστ για να επιταχύνει την επιστροφή των φιλάθλων με επικρατέστερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή αυτού του ματς να είναι η 30η Αυγούστου».

Όπως αναφέρουν τα αγγλικά Μέσα, την ερχόμενη Παρασκευή (24/7) θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ προκειμένου να αποφασιστεί η έναρξη της νέας σεζόν στις 12 Σεπτεμβρίου. Τη νέα περίοδο μάλιστα υπάρχει η περίπτωση τα γήπεδα να είναι γεμάτα κατά 50%, κάτι που έχουν ζητήσει και οι ομάδες του πρωταθλήματος ώστε να μην ζημιωθούν οικονομικά.