Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πέρκα με χυμό λάιμ

Πέρκα με χυμό λάιμ

Ενα πιάτο έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα

Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

4 φιλέτα πέρκας, με το δέρμα της (περίπου 170 γρ. το καθένα)

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη

2 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

½ φλ. δυόσμος, ψιλοκομμένος

2 κ.σ. χυμός λάιμ

1 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζεσταίνουμε καλά σε ένα μεγάλο σχαροτήγανο τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε, με το δέρμα προς τα κάτω, στο σχαροτήγανο. Τα πιέζουμε πού και πού με μια σπάτουλα για να βεβαιωθούμε ότι ακουμπάνε καλά στο σκεύος. Μόλις το δέρμα ροδίσει και γίνει τραγανό, σε 6-8 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον χυμό λάιμ, το σουσάμι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλάτι. Σερβίρουμε βάζοντάς το πάνω από τα φιλέτα της πέρκας.

Must in

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 4-2: Καταιγιστική η «Βασίλισσα» και -1 από την κορυφή

Η «Βασίλισσα» Ρεάλ νίκησε στο «Μπερναμπέου» τη Σεβίλλη με 4-2 και προσπέρασε την Μπαρτσελόνα, αφήνοντάς την τρίτη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο