![Πέρκα με χυμό λάιμ](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/07/πέρκα-με-χυμό-λάιμ-768x584.jpg)
Πέρκα με χυμό λάιμ
Ενα πιάτο έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα
Spotlight
-
Αστροναύτης επέστρεψε από το Διάστημα, συγκλονισμένος με αυτό που «δεν έπρεπε να αντικρίσει»
-
Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: «Μην αστοχήσετε την επόμενη φορά» - Σάλος με την ατάκα του Κάιλ Γκας
-
Συρεγγέλα: Μία ειλικρινής συγγνώμη σημαίνει και διαγραφή του Πολάκη – Τι είπε στον Κασσελάκη
-
Τη συνέλαβαν τη μέρα του γάμου της για φόνο - Πόζαρε με το νυφικό και χειροπέδες
Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φιλέτα πέρκας, με το δέρμα της (περίπου 170 γρ. το καθένα)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
½ φλ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. χυμός λάιμ
1 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ζεσταίνουμε καλά σε ένα μεγάλο σχαροτήγανο τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε, με το δέρμα προς τα κάτω, στο σχαροτήγανο. Τα πιέζουμε πού και πού με μια σπάτουλα για να βεβαιωθούμε ότι ακουμπάνε καλά στο σκεύος. Μόλις το δέρμα ροδίσει και γίνει τραγανό, σε 6-8 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον χυμό λάιμ, το σουσάμι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλάτι. Σερβίρουμε βάζοντάς το πάνω από τα φιλέτα της πέρκας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις