Γεωργιάδης για Τουρκία: Τι ανάγκασε τον Ερντογάν να κάνει πίσω
«Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν χαλαρώνουν, μένουν σε επιφυλακή», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης θυμίζοντας ότι η Navtex ισχύει έως και τις 2 Αυγούστου.
- Economist: Οι εργαζόμενοι αγαπούν τον Τραμπ, τα συνδικάτα πρέπει να τον φοβούνται
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Τα ζώδια σήμερα: Γλύκανε μωρέ λίγο, μην είσαι σαν κακό χρόνο να'χεις
Η κρίση θα λήξει όταν οι δύο στόλοι επιστρέψουν στους ναύσταθμούς τους, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά, για την τάση αποκλιμάκωσης που φαίνεται να υπάρχει τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο με την απομάκρυνση ορισμένων τουρκικών πολεμικών πλοίων.
«Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν χαλαρώνουν, μένουν σε επιφυλακή», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης θυμίζοντας ότι η Navtex ισχύει έως και τις 2 Αυγούστου.
Ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν μια σειρά παραγόντων που αναγκάζουν τον Ερντογάν να κάνει πίσω. Ειδικότερα μίλησε για την τεράστια διπλωματική προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού «που μίλησε σε διάστημα 3 – 4 ημερών με όλους τους ξένους ηγέτες», την σκληρή δήλωση του γερμανού υπουργού Εξωτερικών για την Αγία Σοφία και τα τουρκικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο, τις δηλώσεις Μακρόν αλλά και την αποστολή του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ μαζί με τις κινήσεις του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με το αεροπλανοφόρο Άιζενχάουερ καθώς και τις δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων.
«Συνέθεσαν για πρώτη φορά, μια παγκόσμια διεθνή αποδοχή των ελληνικών θέσεων και μια παγκόσμια καταδίκη των τουρκικών θέσεων», «προφανώς όλα αυτά αναγκάζουν τον Ερντογάν να κάνει πίσω», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Στάθηκε ιδιαίτερα και στη σημασία που είχε η αυτόματη αντίδραση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που σε διάστημα ολίγων λεπτών έφτασε στο Καστελλόριζο και φύλαξε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και την ελληνική ΑΟΖ.
«Έδειξε σε όλους, πως όταν λέμε κάτι το εννοούμε. Και αυτό το κατάλαβε και το Βερολίνο, το κατάλαβε και η Μόσχα, το Παρίσι, το κατάλαβε και η Άγκυρα».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις