«Super-Space»: Ένας παιχνιδότοπος μετά την πανδημία
Μια δημόσια καλλιτεχνική παρέμβαση με στόχο να αναβαθμιστεί μία μικρή κοινότητα στην Ιταλία μετά την πανδημία
Με στόχο να αναβαθμίσει, μετά την πανδημία, τη μικρή κοινότητα του Sant’Elpidio a Mare στην Ιταλία, ο street artist Τζούλιο Βεσπρίνι (Giulio Vesprini) ολοκλήρωσε τη δημόσια καλλιτεχνική παρέμβασή του «’super-space’ / struttura 050»: μια μεγάλη ζωγραφιά σε ένα παιχνιδότοπο.
Η παρέμβαση, η οποία είναι η δεύτερη δουλειά του Βεσπρίνι σε επίπεδη επιφάνεια και μπορεί κανείς να την απολαύσει στο σύνολό της από ψηλά, είναι ένα σημείο συνάντησης κουλτούρας, σπορ και φύσης.
Αποχρώσεις μπλε και κόκκινου αγκαλιάζουν η μία την άλλη, δημιουργώντας μια αρμονική ισορροπία ψυχρών και θερμών τόνων και προσκαλώντας έτσι τους ντόπιους να εισέλθουν στον παιχνιδότοπο.
Όμως, όπως αναφέρει το ΑΠΕ δεν πρόκειται απλώς για έναν αναζωογονημένο παιχνιδότοπο.
Για να εξηγήσει τις προθέσεις του, ο Βεσπρίνι δανείστηκε τις λέξεις του Κινέζου φιλοσόφου Chuang-tzu: «Η ευτυχία είναι η απουσία του να πασχίζεις για την ευτυχία».
Με σπουδές σε καλές τέχνες και αρχιτεκτονική, ο Βεσπρίνι – γεννήθηκε το 1980 στην Civitanova Marche – κινείται με ευκολία από τις γραφιστικές τέχνες μέχρι την εικονογράφηση, από τη ζωγραφική μέχρι την τέχνη δρόμου, από το βίντεο και τη φωτογραφία μέχρι την αρχιτεκτονική.
«Η έρευνά μου εστίασε σε διάφορα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης της τέχνης τοπίου και της κουλτούρας του άστεως.
Προτιμώ απλές γραμμές, όμοιες με τις καταβολές μου στη γραφιστική τέχνη και την αρχιτεκτονική… Τα έργα μου γεννιούνται από μια μίνιμαλ κουλτούρα, όπου το σχήμα αντιπροσωπεύει την ιδέα».
- Ο Μπρούνο Φερνάντες έπεσε θύμα χάκερ – Η προειδοποίηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Τρία νέα μικρά πάρκα στη Θεσσαλονίκη
- Όταν η Αθήνα έγινε παγωμένη πόλη – Ποια ήταν η πιο κρύα μέρα στην ιστορία της πρωτεύουσας
- Ανεργία: Σταδιακή αύξηση σε ΗΠΑ και Ευρώπη και στο βάθος η… Τεχνητή Νοημοσύνη – Τι ισχύει στην Ελλάδα
- Μεγάλη φωτιά σε κατοικία στο Ίλιον – Kάηκαν και δύο οχήματα
- Ανοιξαν οι εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας με 30.000 θέσεις

