Καθηγητής επιδημιολογίας: Πότε θα καταλάβουμε πως είμαστε στο δεύτερο κύμα του κοροναϊού
Στα πόσα ορφανά κρούσματα θα "χτυπήσει" καμπανάκι.
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο Δημήτρης Παρασκευής, Αν. Καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού.
«Το ζητούμενο είναι να λειτουργήσει η αγορά. Στο υγειονομικό κομμάτι υπάρχει μικρή αύξηση τις τελευταίες επτά ημέρες, και σε αυτή την κατεύθυνση είναι η εντατικοποίηση της χρήσης της μάσκας, ώστε να αποφύγουμε τη διασπορά», σημείωσε ο κ. Παρασκευής.
«Φαίνεται ότι οι συνάνθρωποί μας μεγαλύτερων ηλικιών είναι πιο προσεχτικοί γιατί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, και βλέπουμε τη συνέπεια της χαλάρωσης στις μικρότερες ηλικίας. Δεν έχουμε ενδείξεις ότι είμαστε στο δεύτερο κύμα του ιού. Αν έχουμε περισσότερα από 50 ορφανά κρούσματα αυτό θα σημάνει ένα συναγερμό για τη διασπορά. Για να έχουμε δεύτερο κύμα θα πρέπει να έχουμε μια συνεχόμενη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων. Τον Ιούλιο δεν έχουμε δει μια τέτοια τάση», εξήγησε ο ίδιος.
Σε ό,τι αφορά στο γεγονός ότι από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες, ο κ. Παρασκευής ανέφερε ότι «οι ιεροί ναοί είναι χώροι θρησκευτικής λατρείας, τηρείται το μέτρο της απόστασης, παρόλα αυτά όλα επανεξετάζονται και αν υπάρχει λόγος να εφαρμοστεί και αυτό το μέτρο, και αυτό θα επανεξεταστεί, ανάλογα με την πορεία της επιδημίας».
Τέλος, αναφορικά με τις παραλίες, ο ίδιος τόνισε ότι «σε ό,τι αφορά στις παραλίες, στους ανοιχτούς χώρους, το κύριο μέτρο είναι η τήρηση της απόστασης. Αν δεν μπορεί να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός τότε ισχύει η σύσταση για μάσκα».
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Ο Φουκώ διαβάζει Χέγκελ
- Βατικανό: Μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη