Ψητά καλαμάρια με βινεγκρέτ πάπρικας
Σερβίρουμε με καραμελωμένα πράσα, ντομάτες και κρεμμύδια
Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 20΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
500 γρ. καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα, χωρισμένα τα πλοκάμια από το σώμα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα πράσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 πράσα, σε ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 ντομάτες, σε καρεδάκια
1 κ.σ. ζάχαρη
Για τη βινεγκρέτ πάπρικας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
1 κ.σ. χυμός λεμόνι
1 κ.γ. μέλι
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
4 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. πάπρικα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανάβουμε το γκριλ στην πιο δυνατή ένταση και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Λαδώνουμε τα καλαμάρια με το λάδι και τα ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Πράσα: Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και αφήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τα καραμελωμένα πράσα και από πάνω το ψητό καλαμάρι.
Βινεγκρέτ: Σε ένα σέικερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό λεμόνι, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πάπρικα. Ανακινούμε και περιχύνουμε.
- Ρωσία: Ο Πούτιν δηλώνει «πρόθυμος να συνεχίσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Δύση»
- Μαγδεμβούργο: Φουντώνει η οργή κατά των γερμανικών αρχών για το μακελειό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Οδηγός επιβίωσης στην πολυκατοικία
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ… διαβεβαίωσε ότι ο Μασκ δεν μπορεί να γίνει Πλανητάρχης
- Super Μπάλα Live: Τα όργια της διαιτησίας αλλοιώνουν το πρωτάθλημα
- Υπερθέαμα: Δείτε γκολ και highlights από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (vids)