Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας – ΗΠΑ: Τηλεδιάσκεψη για εμπόριο και επενδύσεις
Αμφίδρομη ικανοποίηση για την πορεία του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ.
- Economist: Οι εργαζόμενοι αγαπούν τον Τραμπ, τα συνδικάτα πρέπει να τον φοβούνται
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Τα ζώδια σήμερα: Γλύκανε μωρέ λίγο, μην είσαι σαν κακό χρόνο να'χεις
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν Ελλάδα και ΗΠΑ για την πορεία του διαλόγου αλλά και τη βούληση για ουσιαστική εμβάθυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης της Ομάδας Εργασίας για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου των δύο χωρών.
Τις εργασίες της διάσκεψης χαιρέτισαν ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, η γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοίζου και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Νίκος Μπακατσέλος.
Τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ
Διαβάστε περισσότερα
➡️https://t.co/dTjEeuGXkJ— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) July 30, 2020
Στη διάσκεψη μετείχαν ακόμη, μεταξύ άλλων, από ελληνικής πλευράς, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος του Enterprise Greece, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Γιώργος Φιλιόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τα υπουργεία Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη.
Από αμερικανικής πλευράς μετείχαν εκπρόσωποι από το State Department, το Department of Homeland Security, την U.S. International Development Finance Corporation, καθώς και στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, συζητήθηκαν η εθνική στρατηγική εξωστρέφειας της Ελλάδας, οι προοπτικές για αμερικανικές επενδύσεις στο Ναυπηγείο Ελευσίνας και στους λιμένες Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, η υλοποίηση κοινών projects στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων, καθώς και η εν εξελίξει συνεργασία στην ενέργεια, τουρισμό, έρευνα και καινοτομία, επιστημονική διπλωματία, δίκτυα 5G, τεχνητή νοημοσύνη, κυβερνοασφάλεια, τεχνολογίες Cloud, στη χρήση τεχνολογικών εφαρμογών για την αντιμετώπιση του COVID-19, καθώς και στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις