Ηράκλειο : Λιποθύμησε από την πολλή δουλειά – Μαζί με το εξιτήριο πήρε και την απόλυση
Μαγείρευε σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Κρήτης, όμως υποστηρίζει ότι κατέρρευσε από την πολλή δουλειά, παρά το γεγονός ότι ο κοροναϊός έχει αδειάσει τα ξενοδοχεία. Οταν βγήκε από το νοσοκομείο του επιδόθηκε το χαρτί της απόλυσης.
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Μαγείρευε σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Κρήτης, όμως υποστηρίζει ότι κατέρρευσε από την πολλή δουλειά, παρά το γεγονός ότι ο κοροναϊός έχει αδειάσει τα ξενοδοχεία.
Εποχικός μάγειρας
Πρόκειται για καταγγελία εποχικού μάγειρα, ο οποίος υποστηρίζει ότι εργαζόταν χωρίς ρεπό και πάνω από οκτάωρο σε καθημερινή βάση, χωρίς διάλειμμα ούτε καν για φαγητό, με συνέπεια να λιποθυμήσει από υπερκόπωση και να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ, όπου και νοσηλεύτηκε για μία μέρα.
Οι γιατροί τού υπέγραψαν αναρρωτική, αλλά βγαίνοντας από το νοσοκομείο έλαβε από τον εργοδότη του το χαρτί της απόλυσης.
Την περασμένη Τρίτη, ο 60χρονος μάγειρας και πατέρας ενός παιδιού πέρασε την πόρτα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και έκανε καταγγελία.
Την υπόθεση αποκάλυψε στην εφημερίδα Νέα Κρήτη ο πρόεδρος του σωματείου, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι έγιναν οι απαιτούμενες προσφυγές στην Επιθεώρηση Εργασίας και ότι ο ίδιος σκοπεύει να φτάσει «στα άκρα» τις διεκδικήσεις του εν λόγω μάγειρα, για την πλήρη αποζημίωσή του.
Πώς γίνεται αυτό;
Την ώρα δηλαδή που οι ξενοδόχοι της Κρήτης παραπονιούνται ότι η πληρότητα στα ξενοδοχεία λόγω της κρίσης του κοροναϊού είναι μόλις 5%, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος προσφεύγει στο σωματείο και λέει ότι από την υπερκόπωση στη δουλειά κατέρρευσε και νοσηλεύτηκε.
Πώς γίνεται αυτό; Ως γεγονός έχει την εξήγησή του, αφού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Νίκο Κοκολάκη, υπάρχει εκμετάλλευση σε βάρος των εργαζομένων λόγω υγειονομικών πρωτόκολλων, τα οποία είναι ιδιαίτερα αυστηρά και για να τηρηθούν σωστά χρειάζεται να εργάζονται σε κάθε πόστο περισσότεροι άνθρωποι.
«Είναι πολύ αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον χώρο των ξενοδοχείων. Ετσι, για κάθε πόστο χρειάζονται περισσότεροι εργαζόμενοι από αυτούς που σήμερα εργάζονται. Για τον λόγο αυτόν έχουμε τα φαινόμενα αυτά, να εργάζονται εξαντλητικά λιγότεροι εργαζόμενοι για να βγάλουν σε πέρας τη δουλειά που έχουν αναλάβει».
Μάλιστα, επισήμανε ότι «αυτός ο άνθρωπος, χωρισμένος και πατέρας ενός παιδιού, που μένει εκτός Ηρακλείου, δεν είχε χρήματα ούτε για τα εισιτήρια προκειμένου να έρθει στο Ηράκλειο και να μας φέρει τα έγγραφα που του ζητήσαμε.
«Δεν έχει ούτε ψωμί να φάει»
»Δεν έχει ούτε ψωμί να φάει. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Πολλοί δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε τα 534 ευρώ που προβλεπόταν να πάρουμε για τον Ιούνιο. Ο άνθρωπος αυτός είναι σε απελπιστική κατάσταση».
«Εκεί έχουμε φτάσει. Δεν μπορούμε ούτε να αρρωστήσουμε. Είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα πολύ αυστηρά και έτσι πρέπει να είναι, ούτως ώστε να προσέχουμε την υγεία μας. Αλλά χρειάζονται περισσότερα άτομα για να ανταπεξέλθουν στην εργασία. Εχουμε όμως εκμετάλλευση των εργαζομένων και εντατικοποίηση της δουλειάς.
»Δεν προσέχουν ούτε τους παλιούς εργαζόμενους που εργάζονται στα ξενοδοχεία και έχουν βάλει “πλάτη” όλα αυτά τα χρόνια. Μιλάμε λοιπόν για μια τραγική κατάσταση, που συμβαίνει σε ένα μεγάλο ποσοστό ξενοδοχείων του νομού Ηρακλείου» προσθέτει ο κ. Κοκολάκης.
Υπάρχουν και τα άλλα ξενοδοχεία…
Για το εν λόγω ξενοδοχείο, ο κ. Νίκος Κοκολάκης διευκρινίζει πως δεν είναι μέλος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου.
Αντιθέτως, η Ενωση Ξενοδόχων Ηρακλείου βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, που εκφέρει θετική γνώμη και για τις θέσεις που έχει εκφράσει από την καραντίνα μέχρι σήμερα ο πρόεδρος των ξενοδόχων Νίκος Χαλκιαδάκης.
Βέβαια, διευκρινίζει ότι υπάρχουν και ξενοδοχεία που προσέχουν τους εργαζόμενους, τηρούν τα νόμιμα ωράρια εργασίας και πληρώνουν τους εργαζόμενους σωστά με βάση την τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις