Κολοκυθανθοί γεμιστοί
Προσθέτουμε στη γέμιση χόντρο (χοντροαλεσμένο σιτάρι) και το αποτέλεσμα απογειώνεται γευστικά
- Ο Γεραπετρίτης, ο Φιντάν, η αντιπολίτευση και ο ελληνοτουρκικός διάλογος
- Παραδέχθηκε τους «λευκούς γάμους» η Ειρήνη Μουρτζούκου – «Χρειάζεται ψυχολόγο» λέει η δικηγόρος της
- «Στο έλεος των fund» – Σε υπερήλικα με σύνταξη 395 ευρώ, του ζητούν 800€ για να μην βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι του
- Washington Post: Αιμορραγεί ο Ισραηλινός στρατός – «Προτιμώ την οικογένειά μου από τον πόλεμο»
Προετοιμασία 30′, Μαγείρεμα 20′
ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)
30 κολοκυθανθοί
2 κολοκυθάκια τριμμένα
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδου
200 γρ. ρύζι
100 γρ. χόντρος
½ ματσάκι (½ φλ.) άνηθος, ψιλοκομμένος
½ ματσάκι (½ φλ.) δυόσμος, ψιλοκομμένος
½ ματσάκι (½ φλ.) μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαιόλαδο
3 ντομάτες, σε φέτες
2 φλ. σπιτικός ζωμός λαχανικών ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο ή ζεστό νερό
Χυμός από 2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε τους κολοκυθανθούς (αφαιρούμε τα κοτσανάκια). Τους πλένουμε και τους βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε το κολοκύθι, την ντομάτα, τα κρεμμύδια και, στον ψιλό τρίφτη, το σκόρδο. Προσθέτουμε το ρύζι, τον χόντρο, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και το μισό λάδι. Τα ανακατεύουμε καλά. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τους κολοκυθανθούς. Τους κλείνουμε προσεκτικά. Στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας τις φέτες ντομάτας και τοποθετούμε στη σειρά τους γεμιστούς ανθούς. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και τον ζωμό ή το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τέλος, ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις