Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Βλίτα με vinaigrette ροδάκινου

Βλίτα με vinaigrette ροδάκινου

Μια πρωτότυπη ζεστή σαλάτα με φρουτένια πινελιά

Προετοιμασία 10’, Βράσιμο 10′

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 4 μερίδες)

Για το ντρέσινγκ

1 ροδάκινο περίπου 150 γρ.

35 ml ελαιόλαδο

10 ml λευκό ξίδι

Αλάτι

1/3 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

Για τη σαλάτα

100 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί, τριμμένο με τα χέρια

600 γρ. βλίτα, καθαρισμένα από χοντρά κοτσάνια και πλυμένα καλά

8 παξιμαδάκια χαρουπιού

1-2 κ.σ. τριμμένο καρύδι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Συμπληρώνουμε αλάτι και πάπρικα κατά βούληση.

Σαλάτα Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσει άφθονο νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα βλίτα σιγά-σιγά για να μην πέσει απότομα η θερμοκρασία του νερού. Προσοχή! Δεν κλείνουμε το καπάκι όταν βράζουμε χόρτα για να διατηρήσουν ζωντανό πράσινο χρώμα. Βράζουμε τα βλίτα για περίπου 10 λεπτά και σουρώνουμε. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε απαλά με 1-2 κουτ. σούπας από το ντρέσινγκ.

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τα παξιμαδάκια χαρουπιού. Από πάνω σερβίρουμε τα βλίτα, πασπαλίζουμε με το τυρί και το καρύδι και περιχύνουμε με λίγο επιπλέον ντρέσινγκ.

Must in

LIVE: Ολυμπιακός – Μαρούσι

Παρακολουθήστε live στις 14:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Μαρούσι για την 11η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Τηλεοπτική κάλυψη από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο