Κόντρα Μαρκόπουλου-Πέρκα στο MEGA για τη νέα έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη μίλησαν ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής ΝΔ, και συνάδελφός του από τον ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα
- «Mr Everyman»: Οι 51 άνδρες που καταδικάστηκαν για τους βιασμούς της Ζιζέλ - Γιατί τους ονόμασαν έτσι;
- Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
- Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Μοζαμβίκη μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη μίλησαν ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής ΝΔ, και συνάδελφός του από τον ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα, σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού, το σχέδιο Πισσαρίδη για την οικονομία, αλλά και τα ελληνοτουρκικά.
Τα μέτρα για τον κοροναϊό
Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα, αλλά και αυτά που ενδέχεται να ληφθούν από εδώ και πέρα, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι «ήδη έχουν ληφθεί μέτρα, και εάν χρειαστεί θα υπάρξει περαιτέρω παρέμβαση. Αν δούμε σε συγκεκριμένες περιοχές ότι χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο. Μέχρι στιγμής μπορεί να έχουμε επιπλέον κρούσματα γιατί άνοιξε η χώρα και πρέπει να δουλέψει η χώρα, αλλά δεν υπάρχει μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ».
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» στη μεταμεσονύχτια διασκέδαση, ο ίδιος σημείωσε ότι «αυτές είναι κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δεν τις γνωρίζουμε. Οτιδήποτε χρειαστεί, έχει τα εργαλεία η κυβέρνηση να το εξετάσει και να το εφαρμόσει. Δεν γνωρίζω αν θα κάνει η κυβέρνηση κάτι τέτοιο. Ο πρωθυπουργός είναι πάνω από το ζήτημα και έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει μία μεγάλη κρίση και στο υγειονομικό κομμάτι και στην οικονομία».
«Στην πρώτη φάση της πανδημίας είχαμε καλά αποτελέσματα επειδή κλειστήκαμε μέσα στο σπίτι. Η ιστορία συνεχίζεται και θα κριθεί στο τέλος. Ούτε η ιχνηλάτηση και το testing έχει προχωρήσει όπως έπρεπε. Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο με τη χαλάρωση των μέτρων. Αυτά όλα δείχνουν ότι είναι μια κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, δεν ακούει τους επιστήμονες πάντα. Αυτό που γίνεται στα ΜΜΜ είναι τραγικό, μειώνονται τα δρομολόγια, να περιορίζεται η πληρότητα και έχουμε και πρόστιμα στους πολίτες. Έχουμε άνοιγμα της κρουαζιέρας σε μια εποχή κρίσιμη. Λέμε ότι χρειάζεται μία στρατηγική και προετοιμασία για το δεύτερο κύμα που φαίνεται να έρχεται ορμητικό», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Πέρκα.
Το σχέδιο Πισσαρίδη
«Πάγια προσπάθεια της κυβέρνησης αυτής ήταν η ελάφρυνση των πολιτών από φορολογικά βάρη. Αυτό έρχεται να βάλει στη συζήτηση η επιτροπή Πισσαρίδη. Η χώρα πρέπει να πάει μπροστά. Η παγκόσμια οικονομία πρέπει να κινηθεί. Η χώρα έμεινε πίσω λόγω ιδεοληψιών. Ήδη τις εξετάσεις της η κυβέρνηση τις έδωσε. Να θυμίσω ότι μείωσε μεσοσταθμικά τον ΕΝΦΙΑ», σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος αναφορικά με το σχέδιο Πισσαρίδη.
«Κατάφεραν να βάλουν τη χώρα στα μνημόνια και μέσα στον καιρό των μνημονίων να φέρουν μέτρα δέκα φορές παραπάνω από αυτά που φέραμε εμείς. Εμείς ήμασταν μια κυβέρνηση που δεν είχε καμία ευθύνη για την υπερχρέωση χώρας, καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία, να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να ρυθμίσουμε το χρέος. Κάναμε θεσμικές αλλαγές που τις ξηλώνουν τη μία μετά την άλλη, και είχαμε και τα 37 δις που άφησε η κυβέρνησή μας απόθεμα στην επόμενη. Καταφέρατε μια χώρα με τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα, να την κάνετε χώρα διαφθοράς και από την άλλη καμία καινοτομία, κανένα παραγωγικό μοντέλο, και έτσι μια πλούσια χώρα κατάφερε να έχει αυτό το δυσθεώρητο χρέος, που πλήρωσαν μόνο οι πολίτες», απάντησε από την πλευρά της η κ. Πέρκα.
«Ξεχνάει ότι η υπόθεση Novartis εξελίχθηκε, η υπόθεση Παπαγγελόπουλου, εξελίχθηκε», απάντησε ο κ. Μαρκόπουλος.
Η ελληνοτουρκική κρίση
Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στα ελληνοτουρκικά η κ. Πέρκα ανέφερε ότι «υπάρχει εθνική στήριξη. Εμείς δεν είμαστε μια αντιπολίτευση όπως η ΝΔ στο θέμα των Πρεσπών. Για να έχεις και ουσιαστική συζήτηση, πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι οι πολιτικοί αρχηγοί, και να βάλουν κάτω μια στρατηγική. Στα εθνικά θέματα χρειάζεται σύμπνοια που προκύπτει από μία συζήτηση, ενημέρωση, κατάθεση των παραμέτρων. Ο κ. Μητσοτάκης το χειρίζεται μόνος του. Πραγματικά βάζουμε πλάτη, αλλά θέλουμε μια συνεννόηση που δεν είναι μόνο μια ενημέρωση τηλεφωνική».
«Η Ελλάδα έχει συγκεκριμένες γραμμές στο τι μπορεί να συζητηθεί με την Τουρκία, με σεβασμό στις εθνικές γραμμές. Οι πολιτικές δυνάμεις είναι ενωμένες και οφείλουν να είναι σε αυτό το θέμα. Τις πολύ καλές ιδέες του κ. Τσίπρα νομίζω ότι είχε ευκαιρία να τις εκφράσει στον πρωθυπουργό. Από εκεί και πέρα, αν κριθεί ότι χρειάζεται συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, θα εκτιμηθεί. Όταν δεν είμαστε σίγουροι, προχωράμε βήμα – βήμα. Αλλά οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι σε αυτή την πρόκληση δεν είμαστε χώρια. Οι “κόκκινες γραμμές” είναι δεδομένες. Άλλο το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Νομίζω ότι θα πρέπει να αναγνωρίσετε ότι δεν είναι ίδια η υπόθεση των Σκοπίων με της Τουρκίας. Η Τουρκία θέλει να εξελιχθεί σε μια παγκόσμια δύναμη. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Ο λαός δεν συναίνεσε στη συμφωνία των Πρεσπών. Σε ό,τι αφορά στην Τουρκία δεν θα πάμε να συζητήσουμε ό,τι θέλει η τουρκική πλευρά, όμως δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να υπάρχουν», απάντησε ο κ. Μαρκόπουλος.
«Βεβαίως πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας. Βεβαίως η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι δίπλα στην κυβέρνηση, θα βάλουμε πλάτη, αλλά θέλουμε και εμείς συζήτηση, κατάθεση απόψεων και ενημέρωση», κατέληξε η κ. Πέρκα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις